După câteva luni de „tăcere”, proiectul sălii polivalente de la Municipal revine în discuție. Primăria va face hârtiile și le va trimite Guvernului pentru finanțarea lucrărilor

Construirea unei săli polivalente la Brașov a revenit în subiect de actualitate, primarul Brașovului, George Scripcaru, anunțând în ultima ședință de plen a Consiliului Local  că va fi rectificat bugetul local pe anul 2017, urmând a fi alocați banii necesari efectuării studiului de fezabilitate. Edilul a precizat că a avut deja discuții cu ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, privind realizarea acestui proiect cu finanțare de la bugetul de stat. Pe lângă suma necesară  elaborării studiului de fezabilitate, primarul a precizat că tot de la bugetul local „vrem să alocăm și suma necesară pentru întocmirea proiectului tehnic, astfel încă să avem întreaga documentație necesară, pentru a preda apoi proiectul către Guvern”.

Noua sală polivalentă ar urma să fie construită pe terenul fostului stadion municipal din Brașov, unde, inițial, ar fi urmat să se construiască un stadion, ambele investiții fiind un vector electoral pentru social-democrați. Totuși, având în vedere că, în ceea ce privește infrastructura sportivă, prioritatea zero a Guvernului României este construirea stadioanelor de fotbal pentru Euro 2020 –  lucru anunțat în cursul acestui an chiar de către ministrul Tineretului și Sportului – este puțin probabil că lucrările la sala polivalentă a Brașovului vor începe prea devreme.  

Reamintim că fostul preşedinte al PSD Brașov, Constantin Niţă, a promis anii trecuți că va promova în Guvern un proiect pentru construirea unui stadion nou la Braşov, iar pentru a se putea realiza această investiție, municipalitatea brașoveană a și predat Companiei Naționale de Investiții terenul fostului stadion municipal. Stadionul nu a mai fost construit la Brașov, ci la  Târgu Jiu. Proiectul stadionului a fost preluată și promovată ulterior tot de un pesedist, de Răzvan Popa, care a extins conceptul, vorbind despre un întreg complex sportiv în zona fostului stadion municipal, dar totul a rămas însă la nivel de intenţie.

În plan stadion, sală polivalentă sau spital, în teren talcioc și evenimente „de tip berar”

Ulterior, de la stadion s-a trecut la sală polivalentă, iar speranțele au fost că Brașovul va fi inclus pe lista orașelor în care Ministerul Tineretului și Sportului va realiza astfel de investiții, mai ales că la conducerea ministerului a fost numit Marius Dunca, președintele PSD Brașov. De altfel, acesta a anunțat că și-ar dori la Brașov o sală polivalentă: „O sală polivalentă la Braşov este o dorinţă a mea. Patinoar avem, iar braşovenii au tot sprijinul meu şi cu siguranţă o să fac tot posibilul să pun în valoare acest judeţ”.

Pe de altă parte, în primă fază, alături de terenul de lângă Institutul Cartofului,  platoul pe care a fost  stadionul municipal a fost „în cărți” și pentru construirea noului spital al Brașovului.

Deocamdată, până la „noi ordine”, pe terenul fostului stadion municipal este amenajat un talcioc și se desfășoară evenimente „de tip berar”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.