PIAȚA SFATULUI. In memoriam: 2 ani de la „Colectiv”

La exact 2 ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv, brașovenii sunt așteptați luni, 30 noiembrie, la ora 22.00, la fântâna din Piața Sfatului, pentru a aprinde o candelă sau o lumânare în memoria celor 65 de victime care și-au pierdut viața în 30 noiembrie 2015.

„Va fi o proiecție laser de  la Pizza Vito. Pe zidul unei clădiri din Piața Sfatului vor fi proiectate numele tuturor victimelor de la Colectiv. De asemenea, în timp ce bat clopotele, vor fi rostite numele victimelor”, a precizat organizatorul evenimentului, Radu Hossu.

„Este un moment de comemorare a victimelor și un moment de tăcere. Știu că este Halloween, știu că ora e târzie, dar este ora la care a început tragedia care a durat 153 de secunde și în care și-au pierdut viața 65 de oameni. Oameni, nu concetățeni, nu rockeri, nu tineri. Oameni. 65 de vieți dispărute, sute de vieți schimbate și o societate întreagă afectată ireversibil. Este un moment de comemorare la care vă invit să veniți cu o candelă, cu un gând bun, cu umilitate și cu dispoziție de discuție despre societate în sine. Știu că o să fie frig, dar este necesar să arătăm familiilor victimelor, supraviețuitorilor, că nu am uitat prin ce au trecut și că suntem măcar spiritual alături de ei, că ne pasă și că suntem conștienți de faptul că un sistem corupt a dus la o asemenea tragedie”, se arată pe pe pagina de Facebook  „Colectiv – 2 ani Brașov”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.