Luptă surdă între taberele din PNL. Mara Mareș, noul președinte al TNL, acuzată de colegi că s-a folosit de influența seniorilor pentru a câștiga

foto: FB

Trei tineri liberali s-au întrecut la congresul național, pentru președinția TNL: Mara Mareș, Glad Varga și Radu Surugiu.
După primul tur de scurtin, în cursă au rămas Mara Mareș (516 voturi) și Radu Surugiu (348 de voturi). Glad Varga, (212 voturi) a acceptat propunerea lui Radu Surugiu de a fi Secretar General în cazul în care acesta devine președintele TNL după al doilea tur al alegerilor. Chiar și așa, deputatul Mara Mareș a câștigat după al doilea tur de obținând 516 voturi, față de 462 ale contracandidatului său. 

Mara Mareș câștigă șefia TNL dar pierde o parte din susținerea colegilor de la Brașov

Deși președintele PNL, Ludovic Orban, le-a cerut tinerilor să voteze liber, după propria conștiință, lupta surdă între taberele din partid a ieșit la suprafață în timpul Congresului TNL de duminică, prin intermediul tinerilor candidați, fiecare dintre ei fiind susținut de un senior influent în partid.

Mara Mareș a fost susținută de președintele Ludovic Orban, Radu Surugiu de Mihai Voicu și de tabăra foștilor liberali, iar deputatul Glad Varga, de Cristian Bușoi și Gheorghe Falcă.

Potrivit unor surse prezente la congresul TNL de la București,  Ludovic Orban ar fi sunat și înainte de alegeri dar și în timpul alegerilor, la unii lideri de organizații, cerându-le să o voteze pe Mara Mareș. Alte acuzații se referă la faptul că celor de la filiala Bacău li s-ar fi cerut să facă o fotografie a votului, ca să demonstreze astfel că au votat tot cu Mareș. În caz contrar, ei ar putea fi demiși din funcția de consilier local, mai arată sursele.

Faptul că se folosește de influența unor senior este  și una dintre acuzele pe care tinerii de la TNL Brașov i le aduc colegei lor, Mara Mareș. 

Unul dintre cei care au lansat această idee este chiar primvicepreședintele TNL Brașov, Bogdan Pintilie, care susține că Mara Mareș nu ar trebui să fie lider tinerilor liberali atâta timp cât folosește influența seniorilor pentru a ajunge în frunte. De altfel, Mara Mareș nu este la o primă ispravă de acest gen. În 2016, la doar 23 de ani și cu zero experiență politică, ea a ajuns practic de nicăieri în fruntea propunerilor PNL Brașov pentru Camera Deputaților.

“Ce este cel mai grav și ce mă deranjează pe mine și pe o bună parte dintre colegii mei, este că toate aceste jocuri, sunt făcute de către domnișoara Deputat Mara Mareș, cea care declară că susține tinerii, că oricine poate apela la ea când are nevoie, bla bla bla. Gogoși! Ca să înțelegeți cât de mult o interesează pe ea de tineri și în special de colegii ei, am aflat ultimii, dar ultimii, că își depune candidatura pentru Președinția TNL Romania! Cum am aflat tot ultimii, când a fost pusă pe poziția 1 la Alegerile din 2016, deși în interiorul partidului era cotată cu locul 7-8, astea fiind ultimele locuri.  (…) Îmi asum cele scrise mai sus, în calitate de PrimVicepresedinte al PNL-Tineret, ales prin vot de 150 de membri, din 160 și nu impus sau băgat pe ușa din spate, cum știi tu cine a intrat. Mi-e Rușine mie și mă doare că am colegi care sunt de acord cu ce zic, dar le este frică să o spună, să se ridice și să eliminăm toți Comuniștii din partid, care își bagă neamurile și copiii la înaintare..și-au bătut joc de munca mea și a voastră. In PNL, la ora actuală, se întâmpla exact ce se întâmpla in perioada comunistă, degeaba arătăm cu degetul spre PSD, ei spre deosebire de noi, au văzut unde au greșit și și-au îndreptat greșelile, in schimb noi suntem preocupați mai mult să ne batem între noi”, a scris Pintilie pe contul său de FB.

Iată mesajul lui Bogdan Pintilie, prim-vicepreședinte TNL Brașov, pentru Mara Mareș, înainte de alegeri:

#VremAlegeriLibereBună seara! Am distribuit in această postare un link legat de candidații de la Congresul ce va…

Posted by Pintilie Bogdan on 20 Octombrie 2017

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.