Pe Bulevardul Victoriei se va circula în regim de șantier până la sfârșitul acestei luni

După ce au fost instalate corpurile de iluminat cu LED, pe Bulevardul Victoriei au început și alte lucrări. La trei dintre cele patru stații RATBV (cele două din apropierea intersecției cu străzile Mihail Kogălniceanu și Hărmanului și cea de la Piața Dacia, pe sensul de mers spre Centrul Civic) se montează sisteme benzi tactile, care îi va ajuta pe oamenii cu deficiențe de vedere să găsească stațiile.

De asemenea, la trecerea de pietoni de la jumătatea bulevardului se montează stâlpi speciali pentru iluminarea acesteia. Stâlpii au aproximativ 9 metri înălțime și sunt vopsiți în culorile galben și negru, identici cu cei instalați la trecerea inteligentă de pe Bulevardul Saturn. De asemenea, tot în această perioadă se scot bordurile de la parcările de pe marginea drumului.

Administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz a precizat că, dacă se va considera necesar, această trecere va fi transformată într-una „inteligentă”, cum este cea de pe Bulevardul Saturn, dar, de data aceasta, cheltuielile nu vor mai fi suportate de firma care se ocupă de iluminatul public, ci de municipalitate. De asemene, el a afirmat că ia în calcul posibilitatea montarea unor astfel de stâlpi și pe alte artere principale, în momentul în care acestea vor intra în modernizare. 

Totodată, pe această arteră se amenajează și parcările de pe marginea drumului. În funcție de condițiile meteo, lucrările vor fi gata până la sfârșitul acestei luni. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.