Scenariu optimist. Cei șase kilometri de autostradă dintre Râșnov și Cristian ar putea fi gata în vara anului 2020   

Luni, la sediul Ministerului Transporturilor, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia  lotului 5 din autostrada Comarnic – Braşov, sector Râşnov – Cristian, la care se adaugă drumul de Legătură cu municipiul Brașov. Acest segment va avea o lungime de 10 km, din care 6,3 km în regim de autostradă și 3,7 km la profil de drum naţional cu 4 benzi, separate pe zona mediană. 

Contractul a fost semnat în prezența Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de către directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ștefan Ioniță și reprezentanții constructorului, respectiv Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

Valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 24 luni, din care proiectare 6 luni, plus perioada de execuție propriu-zisă de 18 luni. Garanția de bună execuție a lucrărilor va fi de 48 de luni.

„De astăzi, în 24 de luni, conform contractului trebuie să circulăm pe acest sector de autostradă. Atrag atenția constructorului că nu mai acceptăm nicio întârziere și mai ales nu mai facem rabat de la calitate”, a declarat ministrul.

Potrivit Europa FM, estimarea ministrului privind finalizarea acestui sector este anul 2019, un termen care poate fi respectat doar în cazul în care se lucrează fără întreruperi.

În realitate, după cele 6 luni de proiectare, care vor expira în 2 martie 2018, în cel mai fericit caz, constructorul va putea lucra în perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2018, adică 7 luni. Va urma pauza de iarnă: 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019, adică șase luni. În 2019 mai luăm în calcul cele 7 luni (1 aprilie – 31 octombrie) și se ajunge la 14 luni, după care, iar suspendarea de iarnă, până în 31 martie 2020. În aceste condiții, ultimele 4 luni de contract se vor încheia spre sfârșitul lunii iulie a anului 2020. În aceste calcule nu sunt luate în calcul perioadele ploioase,care pot da peste cap graficul de lucru.

 

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Proiectul de segmentului de autostradă Râșnov – Brașov a „încremenit” după semnarea contractului de lucrări – Brasov Metropolitan
  2. Proiectul segmentului de autostradă Râșnov – Cristian a „încremenit” după semnarea contractului de lucrări – Brasov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.