Președintele PNL a scos pe front „artileria grea”. PSD-iștii descriși de Ludovic Orban: „Hoți”, „Țepari”, „Incompetenți”  

Liberalii s-au reunit sâmbătă la Poiana Brașov,  pentru a-și alege  un președinte, pentru a vota unele modificări la statutul partidului, dar și pentru a analiza situația politică din România. 

Cu această ocazie, liberalii au lansat atacuri dure la adresa PSD, iar primul care a „dat tonul discursului” a fost chiar președintele Ludovic Orban. Acesta a avut un discurs agresiv, uneori chiar lipsit de eleganță. Liderul liberalilor a anunțat un război total împotriva  social-democraților, despre care a spus că sunt „o bandă de hoți”, că sunt „țepari”, „proștii satului”, iar despre avocatul poporului că „șterge pantofii PSD-ului”.

 „Avem de-a face cu o bandă de hoți, de incompetenți, țepari, oameni certați cu bunul simț, certați cu legea, care nu înțeleg democrația. Ei conduc astăzi România și nu o conduc normal, ci așa cu au fost obișnuiți să o conducă, fie în perioada comunistă, oftează după fermele de partid sau după colhozuri (cooperativele agricole de producție din URSS), sunt obișnuiți să taie și să spânzure, să calce în picioare demnitatea oricărui individ, în general nu suportă să fie contraziși și oamenii liberi. De când este la putere PSD a suferit o metamorfoză totală. (…) Astăzi le vedeți adevărata față, ei sunt comuniști, nu sunt socialiști, ei nu suportă firmele private, ei nu suportă organizațiile neguvernamentale, oameni liberi, mass-media care se exprimă liber, libertatea cuvântului, nu suportă să existe procurorii și judecătorii care să îndrăznească să le facă dosare și să-i condamne pentru furăciunile pe care le-au făcut în 27 de ani”, a declarat Orban, la Consiliul Național al PNL, citat de Agerpres.

Totodată, Orban a afirmat că președintele PSD, Liviu Dragnea, vota înainte de campania electorală toate cererile justiției de ridicare a imunității parlamentare depuse în Parlament, iar acum acționează invers. De asemenea, el a susținut că social-democrații vor să-i alunge din România pe „românii educați”.

„PSD se ocupă astăzi de o politizare agresivă a fiecărei instituții publice. Orice instituție publică pe care nu o controlează și care își permite să exprime păreri îi deranjează. Atacurile sistematice împotriva BNR. Când l-am auzit pe Tudose că îl cheamă la ordine pe guvernatorul BNR ca să dea explicații de ce a crescut ROBOR nu mi-a venit să cred, ca și cum guvernatorul ar fi avut vreo legătură cu creșterea ROBOR și nu Guvernul acesta incompetent, ageamiu, care a luat toate aberațiile de măsuri și care a creat o stare de nervozitate și de neliniște în mediul privat și de neîncredere în autoritățile statului român. (…) Dobânzile nu au crescut ca urmare a politicilor BNR, ci au crescut din cauza prostiilor făcute de agiamii ăștia, de proștii satului”, a mai declarat Orban, citat de Agerpres.

Totodată, el a acuzat actualul guvern de agresiune împotriva justiției: „Planul lor este clar: să numească procurorii șefi și să încalce autonomia procurorilor de caz. (…) Cred că PSD admiră de fapt modelul din Basarabia în care Plahotniuc și-a pus la punct acest sistem după care înfrânge rezistența oricărui om liber care are altă opțiune politică alta decât pentru el”.

De atacurile lui Orban nu a scăpat nici Avocatul Poporului: „Din păcate, în România nu mai există Avocat al Poporului, este sluga care nu face altceva decât să șteargă pantofii PSD”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.