Ultimele concerte din 2017 la Biserica Neagră sunt susținute de coruri din Germania și Marea Britanie

Biserica Neagră pregătește ultimele sale concerte din acest an. Primul dintre ele este susțint de un cor german de  aproape 100 de membri, iar cel de al doilea va fi un matineu al unui cor englez. 

Joi, 19.10.2017 – ora  18.00, Corul ”Kantorei St. Katharinen” din Hamburg, Germania, sub conducerea dirijorului și organistului Andreas Fischer, va concerta în Biserica Neagră piese de Johann Christoph Bach, Ernst Pepping sau Georg Philipp Telemannn. Corul mixt, de aproape 100 de membri, face parte din viața bisericească a bisericii lutherane Sf. Ecaterina, cea mai veche din Hamburg, parțial distrusă de cel de-al doilea Război Mondial și reconstituită în anul 1957, anul fondării corului bisericesc. Pe lângă implicarea în serviciile bisericești, corul susține diverse concerte în țară și străinătate.

Duminică, 22.10.2017 – ora 12.00, va avea loc un Matineu al corului englez ”Regency Voices”, dirijat de Deborah Griggs și înființat, inițial, pentru strângerea de fonduri caritabile. Numele corului provine de la stilul arhitectural Regency, recunoscut pentru proporțiile sale elegante ale ancadramentelor și piatra de calitate înaltă, specifică orașului Cheltenham. Corul susține numeroase turnee în Anglia și străinătate (Ungaria, Cehia, Estonia, România, Polonia, Lituania, Ucraina etc.) abordând un repertoriu ce include muzică veche, renascentistă, romantică, cu accente tradiționaliste de sec. XIX și XX.

Cele două evenimente vin după un an plin al Bisericii Evanghelice. Anul 2017, un an jubiliar al celor 500 de ani de Reformă lutherană, a fost pentru Biserica Neagră unul bogat în evenimente muzicale cu ansambluri corale internaționale precum Doulce Memoire din Olanda, Lutherania din Ungaria, Brande Folkenkor din Danemarca și Kantorei St. Johannis din Hamburg. Luna octombrie încheie seria evenimentelor muzicale desfășurate în Biserica Neagră cu cele două coruri din Germania și altul din Anglia.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.