Adrian Veștea: „Noul Cod Fiscal va fi un dezastru pentru județul Brașov!“. Ce sume pierd autoritățile locale

„Aplicarea noului Cod fiscal prevăd că va fi un dezastru pentru administrațiile publice locale din județ“, a declarat luni președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Veștea susține că vor fi sume foarte mari pe care localitățile le vor pierde, prin aplicarea prevederilor noilor prevederi ale Codului FIscal iar cele mai afectate vor fi administrațiile locale care au o activitatea economică mai dezvoltată pe teritoriul lor. 

„Raportându-ne procentual, localitățile care au atras investiții, unde își desfîșoară activitatea mai multe firme, au prejudicii extrem de mari. Este o mare greșeală ceea ce se întâmplă, pentru că o mare parte din proiectele pe care  administrațiile publice voiau să le abordeze anul viitor sunt puse sub semnul întrebării. În acest context, aplicarea noului Cod fiscal e o mare greșeală“,  declarat Adrian Veștea. 

Iată câteva calcule privind pierderile bugetare ale unor localități din Brașov, așa cum au fost ele prezentate de președintele CJ: 

Zărnești – 5,593 milioane lei.
Codlea – 6.463, milioane lei
Săcele – 8 milioane lei
Ghimbav – 9,695 milioane lei
Râșnov – 4,075 milioane lei
Cristian – 10,016 milioane lei

 

„CJ va pierde 58,531.780 de lei, adică la peste 13 milioane de euro, bani cu care în 3 ani consecutiv am avansa foarte tare. Cu acest buget ne-am apropia de finalizarea aeroportului, de exemplu“ – Adrian Veștea.

 

„Am discutat cu colegii primari din județ și sunt revoltați de modul în care actuala guvernare tratează administrația publică locală. Ne gândim foarte serios să contestăm în instanță Codul fiscal, așa cum a propus primarul Iașului, pentru că într-adevăr autonomia locală ne este încălcată în mod flagrant. Anul viitor va exista o presiune foarte mare pe bugetul județean: vom derula investiții extrem de importante din fondurile județului – construcția aeroportului, modernizarea spitalelor și rezolvarea problemei gropilor de gunoi neconforme, avem proiecte europene câștigate – modernizări de drumuri județene și eficientizarea energetică a unor clădiri publice, pentru care trebuie să asigurăm cofinanțare, avem rate de plătit pentru creditele accesate în mandatele trecute, iar deficitul bugetar pe care trebuie să ni-l asumăm ne pune în imposibilitatea de a face față cu brio tuturor acestor cheltuieli”, mai afirmă Adrian Veștea –Președintele PNL Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.