Efectul creșterii salariilor în construcții: administrațiile publice vor plăti mai mult pentru lucrările finanțate prin PNDL

Creșterea salariului minim pentru salariații în construcții, de la 1.900 lei, la 3.000 lei, va fi „acoperită” de administrațiile locale, dacă este vorba de contracte de lucrări pentru care au fost obținute finanțări prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 

Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă, de președintele Consiliului Județean Brașov,  Adrian Veștea, care a precizat că pentru toate contractele de lucrări trebuie încheiate acte adiționale, prin care trebuie acoperită creșterea salariului în construcții. 

„Toate aceste contracte au sărit în aer și trebuie adiționate cu cel puțin 10% , iar în unele situații cu mai mult”, a declarat Adrian Veștea. 

El a afirmat că, referitor la acest aspect, a primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării Regionale, în care se confirmă faptul că „toate aceste creșteri sau acte adiționale încheiate la contractele de lucrări finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, vor fi suportate din bugetele locale. Practic, localitățile din județul Brașov vor trebui să acopere aceste creșteri”. 

Pentru proiectele UE mai e o șansă 

 Adrian Veștea a declarat că pentru modernizarea „drumului de sub munte”, cu o valoare estimată de aproximativ de 33 milioane euro și finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020,  creșterea este de 11%. „L-am întrebat directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu, cine va acoperi această creștere. Înțeleg că se va merge pe următoarea strategie: valoarea estimată a contractului, aproximativ 33 milioane de euro, probabil că va scădea la 85% în urma organizării licitației,  astfel că cei 15% vor reprezenta o modalitate de a acoperi această majorare”, a explicat Veștea. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.