SPECTACOL CARITABIL. Turneul Național „Cu inima la teatru” – heART ajunge din nou la Brașov

Brașovenii sunt invitați, în data de 23 noiembrie, de la ora 19.00, la o piesă de teatru gratuită. Piesa face parte din cel de-al doilea turneu național caritabil pe care Cuibul Artiștilor îl susține. Alături de un spectacol plin de emoție, care promite conectarea spectatorilor cu arta, piesa ”Aventuri Contemporane” le propune brașovenilor o seară caritabilă: miza turneului este strângerea de fonduri pentru a putea susține un tânăr artist, care își dorește să facă performanță în domeniul muzicii instrumentale.

 

INVITAȚIE LA AVENTURI CONTEMPORANE

Spectacolul cu care brașovenii vor face cunoștință la Cinema One (Coresi) spune povestea aventurilor noastre cotidiene. Conceput ca o oglindă ce reflectă ceea ce cu toții simțim, „Aventuri contemporane‟ vorbește despre noi, despre tine și despre societatea în care trăim – societate ce ne grăbește uneori mai mult decât am dori și ne face să uităm bucuria lucrurilor mici. „Aventuri contemporane‟ te va pune în situația de a râde și de a reflecta: la sine, la relațiile cu ceilalți, la monotonie și la fericire.

 

Din distribuția spectacolului fac parte Cătălin Gheorghiu, Vlad Basarabescu, Frederic Negrescu, Serin Jemaa și Victor Țăpeanu. Scenariul este o adaptare după Mark H. Levine şi John Cariani, iar regia spectacolului îi aparține lui Victor Țăpeanu.

 

DEPENDENȚI DE SPECTATORI

Cuibul Artiștilor este o companie de teatru independent – dar dependent de spectatori, așa cum membrilor le place să-și spună. Câțiva actori bucureșteni și studenți ai UNATC au dat viață celui mai mare proiect cultural la nivel național – oferă spectacole de teatru gratuite. Fondatorii Cuibului și-au dorit ca, în acest mod, să ofere posibilitatea studenților să aibă acces la teatru; unul dintre cele mai mari obiective ale acestora este educarea publicului tânăr (18-31 de ani) să meargă mai des la asemenea spectacole, de aceea și piesele puse în scenă sunt dinamice și se adresează în special tinerilor. Desigur, arta transmisă de actori nu se limitează doar la aceștia: oricine își dorește să știe cum e să pleci acasă îndrăgostit de teatru și de o mână de oameni este binevenit.

 

VISUL MERGE MAI DEPARTE CU AJUTORUL DONAȚIILOR

Membrii Cuibului sunt, cu toții voluntari. Din fericire, au crescut suficient de mult încât să nu mai fie nevoiți să aducă bani de-acasă pentru proiectele lor, deoarece au reușit să strângă spectatori fideli și să atragă sponsori, care le susțin arta tot voluntar. Fiecare piesă de teatru susținută numără și câte o cutie de donații, unde spectatorii donează, fără să fie impusă o sumă pentru ”bilet”. Din aceste daruri, Cuibul reușește să se suțină din punct de vedere administrativ. În 2016, actorii au decis că visul lor poate însemna mai mult decât spectacole gratuite pentru studenți, așa că au trecut la următorul nivel: un turneu național, cu spectacole gratuite pentru toți românii, și cu o cauză nobilă: strângerea de fonduri pentru a susține și alte visuri.

 

10.000 DE LEI PENTRU BEBELUȘII DE LA CÂMPINA

În primăvara acestui an, Cuibul Artiștilor a ajuns și la Brașov cu piesa ”O zi de vară”. Piesa a fost jucată în cadrul primului turneu național, sub numele ”#cu inima la teatru”, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea a două aparate pentru bebelușii de la Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Câmpina. Peste 250 de brașoveni au fost părtași la nebunia actorilor, iar întregul turneu a numărat aproximativ 1.300 de spectatori din 13 orașe ale țării.

Suma care s-a strâns în urma primului turneu a fost de 10.000 de lei. Astfel, donația a acoperit costurile unui aparat performant de monitorizare a funcțiilor vitale ale bebelușilor și un aspirator pentru secreții, ambele cu toate accesoriile necesare. „Aș vrea să le mulțumesc încă o dată tinerilor artiști pentru gestul lor frumos, de o noblețe sufletească extraordinară. Sunt tineri minunați, cu inima mare, tineri care nu rămân indiferenți la nevoile celor din jur„, a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.


Brașovenii pot accesa grupul de Facebook (https://www.facebook.com/events/1700820726628889/) pentru mai multe informații despre rezervări, turneu și piesa din 23 noiembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.