Primăria caută o firmă care să repare fostul sediu al Bancorex. Investiția este estimată la 17,3 milioane de lei, iar lucrările vor dura 27 de luni

Primăria Brașov a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și refuncționalizare a imobilului de pe strada Michael Weiss, nr. 22 (fostul sediu al Bancorex, inclus în lista monumentelor istorice de importanță națională), imobil aflat într-o stare avansată de degradare și „ascuns” de o prelată pe care este desenată „fațada ideală”. 

Potrivit anunțului postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), termenul de finalizare a proiectului este de 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea investiției este estimată la suma de 17.315,441.09 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată integral de la bugetul local. Termenul limită de depunere a ofertelor este 6 decembrie 2017, iar data limită de evaluare a dosarelor este 3 ianuarie 2018, astfel că șantierul se va deschide, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. 

Conform caietului de sarcini, pentru ca aceasta clădire să fie funcțională sunt necesare lucrări de intervenție pentru reabilitare, respectiv refacerea decorațiunilor exterioare, reabilitare tâmplăriei exterioare, lucrări de intervenție pentru reparații și finisaje interioare și exterioare, de consolidare a structurii a imobilului, reabilitări ale sistemelor de încălzire, lucrări de intervenții pentru reabilitarea instalațiilor electrice, sanitare, de curenți slabi,  ventilație, etc. 

Contractul va fi semnat cu firma care va oferi prețul cel mai scăzut, iar pentru a se înscrie la licitație, companiile interesate trebuie să prezinte o listă a lucrărilor similare executate în ultimii 5 ani, cu indicarea valorilor, datelor și a beneficiarilor publici sau privați, însoțită de certificări/documente constatatoare sau echivalent.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.