FOTO. Șantier în centrul Brașovului. Strada Apollonia Hirscher, transformată într-o zonă de relaxare cu băncuțe și arbuști

Săptămâna aceasta au început lucrările de amenjare a zonei pietonale de pe strada Apollonia Hirscher, tronsonul cuprins între str. Castelului și strada Poarta Șchei, după ce s-au finalizat lucrările de modernizare a rețelei electrice din această zonă. 

Proiectul prevede remodelarea străzii, care se va face prin reorganizarea circulației și crearea unui spațiu pietonal generos. Astfel, zona sensul giratoriu de la intersecția străzilor Castelului și Apollonia Hirscher va fi transformată într-o zonă verde și pietonală, care să permită accesul pe direcția înainte pe str. Castelului și accesul pe str. Cerbului a riveranilor.



Zona verde nou creată va avea o suprafață de aproximativ 400 de mp, iar aici se vor planta arbori de înălțime medie și arbuști.

Pe str. Apollonia Hirscher va fi menținută o bandă pentru accesul riveranilor și al mașinilor de intervenție cu lățimea de 3,5 m. Această bandă va fi marcată prin două rânduri de calupuri de bazalt și spoturi cu LED, încorporate în pavaj. 

Îmbrăcămintea asfaltică va fi înlocuită cu un pavaj din calupuri de bazalt. Iluminatul public este propus a se amplasa pe axul drumului, zonă în care vor fi amplasate și băncile și arbuștii ornamentali.



Primarul Brașovului, George Scripcaru a declarat că această amenajare face parte dintr-un program mai amplu al municipalității, demarat acum 15 ani, de transformare a străzilor din zona centrului istoric în zone pietonale, cum au fost, de exemplu, Michael Weiss, Postăvarului, Sf. Ioan, Diaconu Coresi, Mihail Sadoveanu, Paul Richter. 

„Programul va continua cu amenajarea unei piațete în curtea din Piața Sfatului nr. 27, cu redeschiderea accesului spre Aleea După Ziduri și cu transformarea zonei dintre magazinul Star și Modarom într-o piață publică, cu multă zonă verde și spații de plimbare și relaxare ”, a mai spus primarul Brașovului. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.