Construcția Centrului de afaceri din Bartolomeu a ajuns în faza de demolare

Foto: Primaria Brasov

Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri  (CATTIA) din Bartolomeu, un proiect început în anul 2014 a ajuns acum în faza de demolare a pardoselii de beton de la subsol. Aceasta a fost realizată de constructorul inițial, firma buzoiană Integral, însă lucrările au fost neconforme. Totuși, înainte de a se trece la demolarea propriu-zisă, Primăria Brașov va trebui afle cum se vor realiza lucrările, dar și cât vor costa. Pentru a afla răspunsul la această întrebare, municipalitatea a lansat o consultare de piață, propunerile tehnice și financiare fiind așteptate până la data de 12 ianuarie.  „Municipalitatea brașoveană nu s-a mai confruntat cu astfel de lucrări, iar acesta este motivul pentru care am lansat consultarea de piață”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Potrivit Primăriei Brașov,  pardoseala de la subsolul CATTIA  prezintă fisuri, crăpături, denivelări accentuate pe toată suprafață și va fi nevoie de tăierea pardoselii din beton armat,  de demolarea betoanelor vechi la pardoseală cu o grosime de 15 centimetri. Firma care va efectua lucrările va trebui să aibă grijă ca la desfacerea pardoselilor să nu afecteze grinzile de fundare.

Lucrările la CATTIA,proiect care a beneficiat de finanțare europeană, au început în anul 2014 și au continuat până în luna februarie a anului 2016, când contractul cu firma buzoiană a fost reziliat. La momentul închiderii șantierului, proiectul era finalizat în proporție de 40,10 % și mai erau de executat lucrări în valoare de 50,78 milioane lei. Lucrările au fost reluate în luna iulie a anului trecut și trebuie terminate până la data de 31 decembrie 2018.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.