Sediul ISU Brașov va fi eficientizat energetic. Investiția este estimată la 14,45 milioane de lei, iar pentru acest proiect Primăria vrea să obțină bani europeni

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de plen de vineri un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului „Eficientizare energetică a clădirilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, strada Mihai Viteazul nr. 11”, pentru care municipalitatea brașoveană are în plan obținerea unei finanțări europene. Conform documentului amintit,  valoare totală a proiectului este de  14.455.743 lei  inclusiv TVA, din care 11.121.097 lei, inclusiv TVA este valoarea lucrărilor propriu zise. 

 Municipiul Braşov are în proprietate imobilele situate pe strada Mihai Viteazul nr. 11 care din anul 1938 deservesc Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Aceste clădiri sunt de o importanţă majoră pentru comunitate, ele încadrându-se în clasa de importaţă I. Clădirile au fost finalizate în anul 1937 şi reabilitate între anii 1966-1990. Asupra lor s-a intervenit până în prezent doar prin reparaţii curente, care au urmărit  menţinerea construcţiei în parametri constructivi iniţiali şi îmbunătăţirea minimală a caracteristicilor termice, astfel că nu corespunde cerinţelor de eficienţă energetică actuale.

Proiectul pentru care Primăria Brașov vrea să obțină finanțarea europeană presupune reabilitarea şi modernizarea clădirilor prin reparaţii capitale şi modernizare, astfel încât în urma acestor intervenţii construcţiile să ajungă la standardele actuale de calitate în construcţii, eficienţă energetică şi limitarea emisiilor de dioxid de carbon, iar lucrările vor dura 24 de luni calendaristice. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.