„Brasovul civic” îi cere prefectului Marian Rasaliu să transmită Guvernului că brașovenii o susțin pe Kovesi

Grupul Brașovul Civic a transmis prefectului județului Brașov, Marian Rasaliu, o scrisoare deschisă,  prin care îi solicită ca, prin atribuţiile pe care le are, să acționeze  pentru menţinerea climatului de pace socială şi a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituţionale şi sociale, acordând o atenţie constantă prevenirii tensiunilor sociale.

„Vă solicităm un punct de vedere faţă de poziţia guvernului prezentată de către Ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, prin raportul publicat în data de joi, 22 Februarie 2018. Sustineţi propunerea de revocare a Procurorului Şef al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi? Publicarea raportului înainte de sesizarea CSM a pus o presiune uriaşă pe instituţie şi constituie o lovitură împotriva justiţiei. Reamintim că procurorul-şef al Direcției Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, este una dintre cele mai reprezentantive figuri în lupta anticorupţie din ultimii cinci ani şi un profesionist recunoscut de toate organismele internaționale din care România face parte. Considerăm că motivele enumerate în raport nu justifică propunerea de revocare, iar raportul este profund subiectiv şi cu un singur obiectiv: de revocare a şefei DNA, nu de analiză a activității Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a şefei sale după cum argumentează public şi practicienii în domeniu. Peste 1.000 de magistraţi au trimis o scrisoare deschisă către Ministrul Justiţiei pentru susținerea independenţei justiţiei. Totodată, astăzi secția de procurori a Consiliul Superior al Magistraturii a decis să respingă cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruța Kovesi. De asemenea, amintim că în municipiul Braşov au avut loc recent ample mişcări de protest în semn de susținere a luptei anti-corupţie şi a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cetăţenii braşoveni manifestându-şi nemulţumirea cu privire la propunerea de revocare amintită anterior şi a calităţii şi veridicităţii raportului întocmit în acest sens”, se arată în scrisoarea deschisă. 

De asemenea, protestatarii brașoveni i-au solicitat prefectului „transmiterea acestor nemulţumiri la nivelul guvernului exprimându-ne totodată îngrijorarea legată de implicarea decidenţilor politici în lupta anti-corupţie. Separarea puterilor în stat trebuie asigurată pentru a avea o democrație reală, iar actul de justiţie trebuie desăvârşit de către profesionişti pe baza legilor existente şi acţionând cu bună credinţă”. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.