Drumarii din Brașov își pot reface stocuri de sare, după greva minerilor din saline

Lucrurile au revenit la normal în privința aprovizionării cu sare a firmelor care asigură deszăpezirea de drumurile naționale și județene și Brașov. 
 
Problemele cu stocurile de material antiderapant au apărut săptămâna trecută, când minerii Companiei Naţionale a Sării au intrat în grevă, astfel că drumarii nu şi-au mai putut completa stocurile de material antiderapant. În aceste condiții, pentru a putea interveni în ultimele zile pe drumurile naţionale din judeţul nostru, Secţia de Drumuri Naţionale Braşov a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) „s-a împrumutat” de la cea din Sibiu, cu aproximativ 200 de tone. SDN Brașov se afla în situația de a mai avea pe stoc aproximativ 350 de tone de sare, cantitate care mai ajungea pentru o zi de ninsori abundente.
 
De asemenea, la Braşov a fost adus material antiderapant şi de la Constanţa, iar firma care se deține contractele de deszăpezire atât pentru drumurile naționale, cât și pentru cele județene din Brașov  arterele naţionale sare care iniţial era alocată pentru cele judeţene. De asemenea, ştiind că stocul de sare este „subţire“, de câteva zile, DRDP Braşov a făcut „economie” în ceea ce priveşte răspândirea materialului antiderapant. 
 
Reprezentanții DRDP și cei ai Consiliului Județean spun însă că lucrurile vor reveni încet-încet la normal în ceea ce privește aprovizionarea cu material antiderapant.  În cursul acestei dimineţi, a fost redeschisă salina de la Praid, astfel că şi activitatea firmelor de deszăpezire va reveni la normal.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.