Grădiniță nouă, cu 200 de locuri, în zona rezidențială Coresi-Avantgarden

Cartierul Tractorul a cunoscut o mare dezvoltare în ultimii ani, în zona mall-ului de la Coresi fiind construite mai multe zone rezidențiale.  În acest context au crescut și solicitările pentru locuri noi în grădinițe, astfel că în Primăria Brașov a va porni, în acest an, proiectul de construire a unei unități de acest gen, în zona Coresi-Avantgarden, pe un teren pus la dispoziție, printr-o donație, de dezvoltatorul imobiliar.

Noua grădiniță va fi construită pe o suprafață de 699 de metri pătrați pe strada Ioan Popasu nr. 15, din Coresi – Avantgardern. Proiectul se află într-o fază incipientă, în etapa în care se elaborează strategia de contractare și încărcare a documentației pentru achiziția temei de proiectare  în vederea întocmirii studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic. 

Soluția propusă pentru unitatea de învățămînt preșcolar din Coresi-Avantgarden presupune construirea unei clădiri care să găzduiască zece grupe a câte 20 de copii fiecare, cu toate funcțiunile specifice și dotările tehnico-edilitare necesare.  Capacitatea grădiniţei a fost determinată atât de solicitările  actuale ale acestei zone ale oraşului, cât şi de perspectiva dezvoltării cartierului Tractorul, zona Coresi Avantgarden.

Grădinița va avea loc de joacă în aer liber pentru copii, platformă de parcare și aprovizionare, împrejurimi și porți de acces, bucătărie proprie, și spălătorie. Iluminatul interior va fi asigurat cu curpuri de iluminat tip LED.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.