24 de firme interesate să vândă autobuze pentru flota RATBV. Pe străzile Brașovului vor circula autobuze Diesel Euro 6

Lansată în 7 februarie, licitația privind achiziția a 105 autobuze pentru RATBV, lansată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este tentantă pentru firmele de profil și producători. Astfel, până ieri, reprezentanții RATBV au anunțat că 24 de firme, în marea lor majoritate producători sau dealeri de mijloace de transport în comun, au descărcat documentaţia postată pe site-ul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). 

Achiziţia celor 105 autobuze, în valoare totală estimată de 114 milioane de lei, va fi realizată prin intermediul portalului electronic de specialitate al BERD, termenul de depunere a ofertelor fiind 26 martie 2018.  Prin această achiziție, RATBV SA îşi va înnoi flota cu  autobuze urbane noi, cu motorizare diesel EURO 6 – faza C (cel mai puţin poluante), cu podea joasă, foarte uşor accesibile tuturor categoriilor de călători. Conform documentației, vor fi achiziționate 30 autobuze de 10 metri lungime, 40 de autobuze de 12 metri lungime şi 35 de autobuze articulate de 18 metri lungime. Achiziţia se va realiza într-un singur lot, de la un singur furnizor, acesta lucru urmând a se întâmpla în vederea omogenizării flotei şi, implicit, pentru a reduce viitoarele costuri de mentenanţă a parcului auto. Conform anunțului licitației instituția financiară estimează că data de începere a contractului este 25 mai, iar durata va fi de 43 de luni. 

Caietul de sarcini al achiziţiei, a fost realizat de de SC RATBV SA şi aprobată de specialiştii instituţiei bancare. De altfel, informaţiile pot fi accesate şi de pe site-ul www.ratbv.ro. 

Creditul de la BERD a fost contractat în luna decembrie a anului trecut de  SC RATBV SA, iar suma împrumutată, respectiv 114 milioane de lei, trebuie restituită în 10  ani, primele 12 luni fiind termenul de grație. 

       

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.