Primăria Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna reînnoiesc oferta: 6 milioane de euro pentru Aeroportul Brașov

Edilii din Covasna și-au reafirmat dorința de a respecta promisiunea făcută în 2016, când președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor și primarul municipiului Sfântu Gheorghe Arpad Antal au anunțat că vor să se implice în proiectul aeroportului de la Ghimbav. Anunțul a fost făcut de președintele CJ Covasna, pe  podul de la Augustin, unde s-au semnat contractele pentru modernizarea unor drumuri județene ce leagă județele Brașov și Covasna.

„Vreau să readuc în atenție promisiunea primarului Arpad Antal de la Sfântu Gheorghe și a mea personală: pentru proiectul aeroportului vrem alocăm câte trei milioane de euro, adică cu șase milioane de euro în total. Acești bani ar urma să îi dăm în etapa finală a proiectului, când este aproape gata și este nevoie de cele 6 milioane de euro. De altfel, anul trecut noi am finalizat și drumul județean Sf. Gheorghe – Ilieni – Brașov, care ne va facilita deplasarea spre viitorul aeroport”, a declarat Tamas Sandor.

Practic, aceeași ofertă a fost făcută de edili din județul Covasna și în luna mai a anului 2016  (în timpul unei conferințe de presă organizată de primarul Brașovului, George Scripcaru cu puțin timp înainte de alegerile locale), dar și în luna decembrie a aceluiași an (când mai erau câteva zile până la alegerile parlamentare), în timpul unui eveniment organizat de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, când a fost prezentat studiul de fezabilitate pentru ultima etapă de construire a aeroportului.

Pe de altă parte, anunțul președintelui CJ Covasna vine în contextul în care, luna trecută Consiliul Județean Brașov a votat o hotărâre prin care aproba  aprobă finanțarea din fonduri publice o alte surse atrase și construirea de către Consiliul Județean (CJ) Brașov a obiectivului de investiții «Aeroport Internațional Brașov Ghimbav», până la darea în folosință a acestuia. Totuși, după ce Tamas Sandor a reamintit faptul că Județul Covasna vrea să investească în proiectul aeroportului, președintele CJ Brașov a precizat că administrația județeană brașoveană este deschisă oricărei colaborări.

Vrem să grăbim acest proiect, iar săptămâna trecută, în Consiliul Județean Brașov am luat decizia să începem cu proiectarea și execuția suprafețelor de mișcare. În acest sens am aprobat demararea procedurilor de obținere a unui credit bancar, din care să finanțăm și lucrările la aeroport.  În paralel însă, noi vom transmite documentația către Comisia Europeană, de la care trebuie obținut un aviz, astfel încât, la nevoie, și alte unități administrativ-teritoriale să poată susține financiar proiectul”, a explicat Veștea.

Acest Guvern nu a sprijinit a această investiție”

Pe lângă faptul că a reînnoit oferta pentru aeroport, președintele Consiliului Județean Covasna a le-a amintit actualilor guvernanți că nu au susținut proiectul aeroportului.

 „Am făcut tot posibilul ca acest proiect comun, de interes regional major, să fie și o prioritate națională, dar guvernanții de acum nu au sprijinit demersul. Așa că am rămas singuri la nivel local, pentru că acest Guvern nu a sprijinit a această investiție. Rămâne responsabilitatea noastră de a rezolva problema”, a declarat Tamas Sandor.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.