USR evaluează 2 candidați pentru Primăria Brașov și 4 candidați pentru președinția Consiliului Județean. Cursa internă se termină la începutul lui octombrie

USR evaluează 2 candidați pentru Primăria Brașov și 4 candidați pentru președinția Consiliului Județean. O primă dezbatere internă, la care a avut acces și publicul, a avut loc joi, la Sala Europa a Hotelului Aro Palace.



 

Pentru desemnarea candidațului pentru funcția de primar al municipiului Brașov, în cursa internă s-au înscris doi membri. Pe lângă senatorul Allen Coliban, despre a cărui intenție se știa deja de săptămâna trecută, pe listă a mai apărut și Claudiu Dumitriu, fost președinte al USR Brașov, pentru o scurtă perioadă, anul trecut.  Tot la municipiu, există 24 de membri USR care și-au arătat intenția de a candida pentru un loc în Consiliul Local.

La Consiliul Județean, există în cursa internă, 4 membri USR care și-ar dori să candideze: George Boroda, Codruț Bucur, Paul Ciocan și Naomi Reniuţ-Ursoiu.



 

Cea de-a doua etapă a acestui proces – campania internă, a debutat joi, 12 septembrie, cu o dezbatere a candidaților pentru Consiliul Local și Primărie. Deși este vorba de un proces intern, evenimentul a fost deschis publicului, în sala Europa fiind prezente în jur de 80 de persoane.

Competiția internă se va desfășura pe toată durata lunii septembrie, urmând ca, în data de 27 septembrie, să aibă loc o nouă dezbatere, de asemenea deschisă publicului. Detaliile cu privire la ora și locul de desfășurare vor fi comunicate ulterior.

La finalul campaniei interne, lista finală de candidați și ordinea acestora vor fi stabilite în mod democratic, prin votul liber și secret al tuturor membrilor. Astfel, în data de 28 septembrie, în cadrul Conferinței Județene, se va stabili candidatul pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean și lista de candidați pentru CJ, iar în data de 5 octombrie, în cadrul Adunării Generale a filialei municipale, se va stabili candidatul USR pentru funcția de Primar al Braşovului, precum și lista pentru Consiliul Local Braşov.



 

Ulterior, pe baza protocoalelor încheiate la nivel național (politic și electoral), precum și pe baza discuțiilor la nivel local, va fi stabilită lista comună a candidaților Alianței USR PLUS pentru alegerile locale din 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.