Traficul feroviar pe magistrala Brașov – București, blocat de prăbușirea unei pasarele metalice

Traficul feroviar este blocat în zona Gării de Vest din Ploieşti, după ce o pasarelă metalică ce susţinea conductele de termoficare s-a prăbuşit miercuri peste liniile de cale ferată, fără a se înregistra victime, potrivit autorităţilor locale, scrie agerpres.ro.

Pasarela susținea câteva conducte de termoficare care trec pe deasupra liniilor, iar prăbușirea ei a rupt liniile electrice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, a spus că pasarela căzută peste cele două linii de cale ferată are o greutate de patru tone şi lungimea/lăţimea, de 15/3 metri, luându-se măsura „asigurării zonei pe calea ferată“. Reprezentanta ISU a precizat că nu sunt înregistrate victime.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Prahova, Raluca Brezeanu, citată de Mediafax, traficul feroviar este blocat. În dimineața de miercuri nu circulă niciun tren dinspre Brașov  spre București sau Buzău, prin gara Ploiești. Șase trenuri de călători sunt oprite temporar: 16032 (Braşov-Bucureşti) – staţionează în Ploieşti Vest, 15124 (Slănic – Ploieşti Vest) – staţionează în Ploieşti Vest, 1644 – (Baia Mare-Bucureşti Nord) staţionează în Buda, 15531 (Bucureşti – Braşov)– staţionează la intrare în Ploieşti Vest, 1631 (Braşov-Bucureşti) – staţionează la intrare în Ploieşti Vest şi 3001 (Bucureşti – Braşov) – staţionează în Brazi.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.