Brașovul a rămas fără strategie de termoficare. La solicitarea Pro Democrația, hotărârea de Consiliu Local trebuie revocată

Instituția Prefectului solicită Consiliului Local Brașov să revoce Hotărârea prin care a aprobat Strategia de termoficare a municipiului Brașov și să reia procedura adoptare a acesteia, respectând principiile transparenței decizionale.

Instituția Prefectului a transmis Consiliului Local Brașov adresa nr. 1855/15.02.2018, ca urmare a controlului de legalitate cerând Deliberativului local să revoce actul normativ privind aprobarea Strategiei locale de încălzire a municipiului Brașov și să parcurgă procedura, așa cum este ea prevăzută la Legea 52/2003 privind transparența decizonală.

Decizia Instituției Prefectului vine în urma unei sesizări depuse de Asociația Pro Democrația Brașov, care a arătat că Municipalitatea cu a respectat prevederile Legii 52. 

 „La noi nu a ajuns încă un astfel de document de la Prefectură. Când îl vom primi, va trebui să analizăm cele invocate de Instituţia Prefectului pentru că nu cunoaștem argumentele lor. Ce este important de ştiut este că această strategie ne este necesară pentru a aplica la programul «Căldură şi confort 2018»,  al Ministerului Dezvoltării, care finanţează investiţii nerambursabile în domeniul termoficării. Termenul de depunere a cererilor este 15 martie 2018, iar condiţia necesară pentru eligibilitate este existenţa unei astfel de strategii“, a declarat viceprimarul municipiului Braşov, Costel Mihai.

Consilierii locali brașoveni au aprobat strategia la finalul lunii ianuarie, după ce cu doar câteva zile înainte documentul le-a fost prezentat de reprezentanții Primăriei Brașov. Orizontul de timp al strategiei este anul 2050, an pînă la care  municipalitatea și-a propus să reducă cu 80% emisiile de dioxid de carbon.

În Planul de acțiune pentru implementarea Strategiei locale de încălzire în Municipiul Brașov 2020 – 2030 sunt prevăzute investiții în valoare totală de peste 70 de milioane de euro, pentru eficientizarea energetică a clădirilor, reabilitarea rețelelor sau susținerea energiilor regenerabile. 

Vezi AICI mai multe DETALII privind strategia de termoficare a Brasovului. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.