4 programe de studii de la Universitatea Transilvania, certificate EUR-ACE. Diplomele de inginer ale absolvenților vor fi recunoscute internațional

Patru programe de studii din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov au primit certificare EUR-ACE care conferă absolvenților diploma de inginer, recunoscută la nivel international: Inginerie mecanică (de la Facultatea de Inginerie Mecanică), Mecatronică și Design industrial (ambele de la Facultatea de Design de produs și mediu) si Constructii civile, industriale și agricole (de la Facultatea de Construcții).

Acestea sunt primele programe de studii din cadrul Universității Transilvania din Brașov care au primit o astfel de certificare.

Două alte programe de studii, cu predare în limba engleză, vor fi evaluate în acest an universitar pentru a primi certificarea EUR-ACE – Autovehicule Rutiere de la Facultatea de Inginerie mecanică și Design industrial de la Facultatea de Design de produs si mediu.

Certificarea EUR-ACE a fost acordată de Agenția Româna de Asigurare a Calității în Invățământul Superior (ARACIS). Diploma de inginer certificată EUR-ACE este recunoscută la nivel internațional, iar posesorilor acesteia li se conferă, la cerere, titlul de „EUR Ing”, fiind o dovadă a calității pregătirii viitorilor ingineri și asigurând condițiile recunoașterii pregatirii și a competentelor dobândite prin programul de studiu efectuat în peste 30 de țări din întreaga lume.

In cursul anului 2017, în urma evaluarilor externe efectuate la solicitarea universitatilor interesate, ARACIS a aprobat acordarea certificatelor EUR-ACE pentru zece programe de studii universitare de licență din cadrul a patru universități, proces ce va fi continuat și în următorii ani, inclusiv la nivelul Universității Transilvania. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.