Căncescu susține că SRI și DNA Brașov i-au șantajat pe unii colaboratorii ai săi pentru a-l spiona: „Dosarele DNA din perioada 2014 – 2015 conțin numeroase abuzuri“

Fostul președinte al Consiliului Județean și lider al PNL Brașov, Aristotel Căncescu, cere să fie audiat de comisia parlamentară de control al Serviciului Român de Informații.Într-o scrisoare publică destinată lui parlamentarului CLaudiu Iulian Manda, șef al Comisiei pentru Controlul SRI, Căncescu face referire la unul dintre dosarele în care este inculpat și în care apar înregistrări pe care le considră utile în apărarea sa.

Iată textul scrisorii sale publice: 

 În atenția domnului președinte, Manda Iulian, 

Subsemnatul, Căncescu Aristotel – Adrian, fost președinte al Consiliului Județean Brașov timp de 4 mandate, între anii 2000 – 2016, inculpat în dosarul făcut de DNA Brașov 1751/62/2015, vă rog să analizați activitatea SRI Brașov care, în colaborare cu DNA Brașov (lucru ce rezultă din comunicatele commune SRI – DNA, date de-a lungul timpului), a întocmit mai multe dosare, atât mie, cât și altor persoane – implicate politic în perioada 2014 – 2017. 
DNA Brașov este o unitate de „elită” a acestei instituții la nivel național, care, alături de direcția din Ploiești, a fost tot timpul lăudată de conducerea centrală. 
Dosarele DNA din perioada 2014 – 2015 conțin numeroase abuzuri – documente lipsă, înregistrări lipsă (înregistrări care prin decizia instanței trebuiau să-mi fie puse la dispoziție), transcrieri cu omisiuni sau falsuri grosolane, interpretări abuzive ale legislației. 
Domnule președinte, vă rog să faceți demersurile necesare la SRI pentru soluționarea urgentă a deciziei Tribunalului Brașov de a-mi fi puse la dispoziție toate înregistrările efectuate de această instituție, în anul 2014, având în vedere că DNA Brașov ascunde numeroase înregistrări, unele foarte importante în apărarea mea în justiție. 
Vă rog să clarificați natura activităților din echipele mixte DNA Brașov – SRI Brașov în dosare și implicarea conducerii SRI Brașov (șef DJI și locțiitor). 
Vă rog să dispuneți verificări complete în aceste dosare privind natura relațiilor procurorilor DNA Brașov – SRI Brașov privind: 
– obstrucționarea justiției; 
– tăinure; 
– abuz în serviciu; 
– represiune nedreaptă; 
– folosirea ilegală de înregistrări făcute de persoane neautorizate cu telefonul mobil și folosirea lor, fără verificări prealabile, în instanță; 
– folosirea de SRI a unor „colaboratori” din cadrul CJ Brașov – șantajabili datorită unor infracțiuni comise; 
– interpretarea abuzivă a legislației; 
– urmărirea unor personalități politice (în principal a lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului). 
Domnule președinte, în cei 15 ani în care am condus administrația județului Brașov, cu toate că legea prevedea informarea mea în chestiuni ce priveau activitatea Consiliului Județean, informațiile primite au fost nesemnificative, unele chiar puerile, informațiile pe care le aveam din presă fiind, în majoritatea cazurilor, mai complete. 
Actuala conducere SRI Brașov s-a remarcat mai mult prin implicarea în dosare făcute mie, primarului din Brașov și mai puțin printr-o muncă de prevenție. 
Domnule președinte, solicit să fiu invitat la comisia pe care o conduceți unde pot aduce detalii suplimentare. 
Cu stimă, 
Căncescu Aristotel – Adrian” 

 

La începutul acestui an, pe rolul instanțelor sunt cinci dosare penale în care fostul președinte al Consiliului Județean Brașov are statut de inculpat. În dosarele lui Căncescu apar foști sau actuali angajați ai CJ printre care Emil Cirică (foșt șef al Direcției Tehnice), Radu Ispas (fost manager public),  Viorel Costea, Mircea Popa, Ioan Boțoman.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.