A început simularea probelor scrise de Bacalaureat. Peste 5500 de elevi din Brașov au susținut prima probă

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a încep, luni, simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, prima probă pe care o vor susţine fiind Limba şi literatura română. 

La Brașov, 5557 dintre elevii de clasa a XI-a și a XII s-au prezentat azi pentru susținerea simulării probei de Limba și Literatura Română, iar 1.111 au absentat,  anunță Inspectoratul Școlar Județean Brașov.  Cei mai mulți absenți sunt elevi la învățământ cu frecvență redusă. Astfel, din 165 de elevi de clasa a XII-a (fr) înscriși, la simularea examenului nu s-a prezentat niciunul, iar dintre cei 154 de clasa a XIII-a, s-au prezentat 5. De asemenea, dintre cei 275 de elevi de clasa a XIII-a de la Seral, la simulareea primei probe de Bac s-au prezentat 23.
Dintre elevii de clasa a XI-a, la zi, 2.850 au fost prezenți, iar 123 absenți, iar la clasa a XII-a, 2.662 prezenți și 147 absenți. În total, în Brașov sunt 6668 de elevi de liceu în clse terminale, dintre care 3430 de clasa a XI-a și în clasa a XII.

Elevii claselor a XI-a şi a XII-au început luni, simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, prima probă pe care o vor susţine fiind Limba şi literatura română. Notele obţinute – care vor fi anunţate în 30 martie – nu se contestă şi nu se trec în catalog, dar în situaţii excepţionale, în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor putea depune o cerere scrisă în acest sens.

 

Simularea se desfăşoară după următorul calendar:

– 19 martie: Limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a şi a XII-a
– 20 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a şi a XII-a
– 21 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a şi a XII-a
– 22 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII – a
– 30 martie: comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţional (MEN), subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.