Aristotel Căncescu, condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare. Ceilalți acuzați au scăpat de detenție

Deschis în anul 2014, unul dintre dosarele de corupția în care a fost cercetat fostul președinte al Consiliul Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost încheiat în 1 februarie, când Curtea de Apel Brașov a emis o sentința definitivă. Prin decizia judecătorilor brașoveni, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov a fost condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare, după ce instanța inferioară, Tribunalul Braşov îl condamnare pe Căncescu la 7 ani. 

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecata de procurorii DNA pentru infracțiuni de abuz în serviciu (cinci fapte), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu comise în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014. 

Tot în 1 februarie, Aristotel Căncescu a fost ridicat de poliție și dus la Penitenciarul Codlea, unde își va ispăși pedeapsa.

În același dosar a fost cercetat și fostul deputat Ioan Diniță, deținătorul firmei Gotic (care a obținut ilegal de la Consiliul Județean mai multe contracte de lucrari). De la prima instanță el primise 4 ani de închisoare cu executare, însă Curtea Apel a modificat pedeapsa în 3 ani cu suspendare. 

În același dosar a mai fost cercetat fostul administrator public al județului, Radu Ispas, acesta fiind achitat de Curtea de Apel Brașov. Achitate au fost și alte persoane (cele la multe angajate la Consiliul Județean Brașov la momentul producerii faptelor) implicate cercetate în acest doar. 

Pe de alta parte, Aristotel Căncescu a decis confiscarea de la S.C. Canaris S.R.L. Braşov, firmă controlată de Căncescu, a sumei de 1.248.704,95 lei, care ar fi fost primită ca mită.

Obiectul dosarului pentru care a fost condamnat Căncescu îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea fostului președinte al Consiliului Județean Brașov și Radu Ispas, care și-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL.

Din anul 2013, pe numele lui Aristotel Căncescu au mai fost deschise alte șase dosare penale. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.