De săptămâna viitoare, locatarii blocului de pe strada Molidului se vor întoarce acasă

Primarul George Scripcaru a convocat joi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), care a votat în unanimitate ridicarea stării de alertă în cazul blocului de pe strada Molidului nr. 33 şi, implicit, ca locatarii să se poată muta înapoi în locuinţe. Această decizie a fost luată după ce în cursul dimineții s-a făcut recepţia lucrărilor de punere în siguranţă a terenului, la care au participat, alături de constructori, reprezentanţii Primăriei Braşov, ai proprietarilor şi experţi.

În primă fază, oamenii vor fi înștiințați că se vor putea muta, apoi furnizorii de utilităţi vor face verificările necesare şi rebranşarea la rețele. Practic, Primăria Brașov a anunțat că de săptămâna viitoare locatarii să se poată muta.  Până atunci, Poliţia Locală va continua să asigure paza imobilului.

„A fost o lucrare complexă, prima de acest fel din România, şi aş vrea să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, angajaţi ai primăriei, experţi şi constructori, pentru că au dus-o la bun sfârşit”, a declarat primarul George Scripcaru. 

Ce lucrări s-au efectuat la blocul de pe strada Molidului

 

  • Execuţia a 11 micropiloţi (care conţin o cantitate de apă, ciment şi bentonită, dar şi o bară de titan) la o adâncime de 9 metri, 10 dintre ei, iar al 11-lea, suplimentar, al o adâncime de 12 metri, în aval de cavitate, la o distanţă de 3-4 metri de faţada din aval şi la o distanţă de un metru între ei. 
  • Umplerea cavităţii cu un material cu permeabilitate redusă (practic, impermeabil), omogen din punct de vedere granulometric, care să aibă aproximativ aceeşi rigiditate cu terenul înconjurător, la care s-au adăugat şi execuţia unor injectori (micropiloţi), la adâncime de 12 m adâncime, la un unghi de 45 de grade. Pentru umplerea unui volum de metru cub din cavitate s-a folosit ciment – 100 de kg, nisip, sort 0-3 – 1.500 de kg, bentonită – 50 kg, silicat de sodiu – 10 litri, apă – 400 de litri.

La finalizarea lucrărilor a fost montat un sistem de senzori, pe bloc şi în terenul din jurul blocului, pentru a monitoriza, pentru cel puţin 6 luni, zona respectivă. 

 Valoarea acestor lucrări a fost de 119.840 lei, fără TVA (142.609 lei, cu TVA) şi a fost suportată de la bugetul local.   

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.