Noi discuții între Primărie și Ordinul Arhitecților pentru o sală polivalentă cu 15.000 de locuri la Brașov

Primarul George Scripcaru a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Braşov-Covasna-Harghita, pentru a stabili etapele necesare pentru construirea Sălii Polivalente în zona fostului Stadion Municipal.

În cadrul discuţiei, la care au mai participat viceprimarul Laszlo Barabas şi reprezentanţii Direcţiei Tehnice şi Direcţiei Arhitect-Şef din Primăria Braşov, au fost abordate mai multe teme vizând realizarea acestui obiectiv. Printre acestea: studiile necesare pentru demararea construirii sălii, dimensiunile sau poziţia acesteia, modul de asigurare a locurilor de parcare, ce facilităţi ar trebui să le ofere sala, amenajările exterioare, modul în care construirea acestei săli va angrena dezvoltarea întregii zone.

Ordinul Arhitecţilor s-a angajat ca, într-o prima etapă, să sprijine acest proiect prin realizarea studiilor necesare demarării investiţiei, de la studiul de trafic sau geotehnic şi până la studiul urbanistic, astfel încât în momentul lansării achiziţiei publice pentru proiectare să existe toate elementele necesare elaborării proiectului tehnic.

În ceea ce priveşte capacitatea sălii, discuţiile s-au axat pe două direcţii. Una referitoare la capacitatea sălii prin prisma viitoarelor evenimente sportiv şi culturale pe care şi le propune Municipalitatea să le organizeze aici, iar cea de a doua, prin spaţiile conexe care trebuie create, inclusiv numărul de locuri de parcare. Demararea studiilor pentru acest proect ia în calcul ipoteza unei săli cu o capacitate de 15.000 de locuri. În funcţie de rezultatele analizelor preliminare, de studii, de experienţa din alte oraşe în edificarea de astfel de construcţii, va fi stabilit numărul optim de locuri. 

Totodată, primarul le-a solicitat arhitecţilor prezenţi ca OAR să acorde sprijin Municipalităţii în toate fazele realizării acestui proiect, având în vedere importanţa lui pentru oraşul nostru. 

Municipalitatea a prevăzut 1,5 milioane de lei pentru realizarea Studiului de fezabilitate pentru construirea sălii polivalente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.