Dunca reacționează: „Îi voi cere lui Susanu în instanță să dovedească cu acte și argumente tot ce a zis“

bty

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, a anunțat vineri într-o conferință de presă că îl va acționa în judecată pe Sorin Susanu, recent exclus din partid, după ce acesta a făcut mai multe declarații în spațiul public, arătând că liderul interimar al social-democraților ar fi încercat să facă presiuni când era șef pe linie de Protecția Consumatorilor. 

„Îi voi cere în instanță și îi voi cere despăgubiri pentru afectarea imaginii și a demnității (…) Îi voi cere să dovedească cu acte și argumente tot ce a zis“, a declarat Marius Dunca.

Potrivit președintelui PSD Brașov nu există niun dosar penal în care implicat.
„Nu sunt acuzat de nicio instituție, de niciun abuz în serviciu. A existat la un moment-dat o plângere penală, dar nu am avut nicio calitate. Eu nu aveam de unde să știu să știu de ea. Am documente, care de altfel, se găsesc și pe site-ul DNA. În prima fază instanța a clasat dosarul, s-a depus recurs și apoi, la fel, prin o decizie din 2017, se respinge ca nefondată plângerea făcută de un operator financiar nebancar”, a explicat Dunca acuzațiile conform cărora ar avea un dosar penal.

În ceea ce privește acuzațiile că el ar fi dispus controlarea băncilor doar de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), la București, în perioada când conducea această instituție, Dunca a arătat că, de fapt, decizia există încă din 2013 și a fost luată prin Ordinul nr. 381 emis în 29.11.2013 de către fostul președinte al instituției, Bogdan Nica. 

„Nu există suspiciunea că aș fi avut vreo treabă cu vreo bancă sau vreo apropiere de o instituție financiar-bancară“, a mai declarat Dunca.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.