Firma care reabilitează fostul Grup Școlar de Turism și Alimentație Publică va trebui să termine lucrările în aprilie, dar și să plătească penalități pentru toate întârzierile de până acum

Firma care se ocupă de reabilitarea fostului Grup Școlar de Turism și Alimentație Publică din Brașov, de pe strada Zizinului, va trebui să termine lucrările luna viitoare, dar și să plătească penalități de întârziere, având în vedere că ar fi trebuit să predea clădirea reparată încă din toamna anului trecut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, ordinul de reluare a lucrărilor va fi emis săptămâna viitoare: „La această clădire mai trebuie terminat termosistemul, care este finalizat în proporție de 75%. De asemenea, la subsol mai trebuie turnat betonul, iar în interior mai sunt de realizat unele finisaje și de instalat obiectele sanitare din toaletele pentru persoanele destinate persoanelor cu dizabilități. Aceste lucrări trebuie terminate în cursul lunii  viitoare”. Totodată, reprezentantul Primăriei Brașov a afirmat că după ce constructorul va termina lucrările se vor calcula penalizările de întârziere, iar suma va fi reținută din ultima factură.

Proiectul de reabilitare a acestei clădiri în care ar urma să se mute Liceul Sportiv au demarat încă din februarie 2016,  termenul iniţial de finalizare a lucrărilor de 12 luni, respectiv februarie 2017. Contractul nu a fost dus la bun sfârşit de constructorul iniţial, SC Proville SRL, care, la începutul anului trecut a anunţat că nu mai are capacitatea financiară şi tehnică să termine lucrările. Primăria a organizat o nouă licitație, iar noul contract, cu o valoare de 1,15 milioane de lei, cu TVA  a fost semnat în luna iunie a anului trecut, cu firma bucureşteană SC Building Construction MEA SRL. Termenul de finalizare a lucrărilor, stabilit în momentul semnării contractului a fost luna septembrie 2017, apoi a fost amânat pentru data de 15 noiembrie 2017.    

După finalizarea lucrărilor imobilul din Uzina II va avea 17 săli de clasă, şase grupuri sanitare, 14 cabinete, dar şi spaţii pentru cancelarie şi birouri administrative.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.