Invitație la musical: „Leul Ra“ la Centrul Cultural Reduta

Brașovenii sunt așteptați miercuri, 21 martie, de la ora 18.00, la un musical de excepție, care va avea loc la Centrul Cultural Reduta.

Cântăreții Dalma Kovacs și Ciprian Teodorescu au reușit, alături de actorii Teatrului Andrei Mureșanu, să transforme musicalul „Leul Ra“ într-un eveniment de excepție. „E circul în oraș“, anunță actorii-cântăreți din „Leul Ra“.

Privit superficial, cu ochiul mulțimii aflate în goană după distracții efemere, circul Mondoludi înseamnă saltimbanci, animale dresate, numere de apariție și dispariție, iluzionism și, vedeta companiei, fiorosul Leu Ra, care, îmbrăcat într-o platoșă de oțel, sare în fața gloanțelor. Este un univers în care, după cum spune unul dintre cântece, sunt „toți pentru unul“, dar acel unul pare a fi doar directorul circului, dresorul Mister K. Ar putea fi o lume tristă, dacă regizorul si textierul Cezar Ghioca și compozitorul Marius Popa nu ar fi știut să alterneze, cu tact, momentele serioase cu cele care stârnesc hohote de râs în public. Pentru marea vedetă a circului, Leul Ra, nisipul arenei aduce atât fiorul morții, cât și cele mai multe aplauze pe care le-a primit vreun personaj al circului Mondoludi. La un moment dat, însă, Ra se satură de aplauze și gloanțe și refuză să mai intre în arenă, spre furia lui Mister K. Încurajat de iubirea fetei dresorului – Cabiria (Paula Rotar) -, leul încearcă să părăsească lumea circului și „moartea pe care n-o mai moare“, însă, până la privirea amenințătoare și pușca dresorului, are de înfruntat proprii colegi de trupă. Între timp, Cabiria, – al cărei suflet se zbate între amintirea mamei sale (Dalma Kovacs) și propriile vise neîmplinite -, urzește un plan de evadare. Calmată, vremelnic, de parantezele umoristice, tensiunea se acumulează pe parcursul piesei, ducând la un final neașteptat.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta, contra sumei de 25 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.