Panică din greșeală? Rafturile cu apă ale magazinelor s-au golit rapid după anunțul DSP Brașov despre apa de la robinete

Informațiile apărute în spațiul public cu privire la alimentarea cu apă a municipiilor Brașov și Săcele au aruncat în aer „piața“ apei îmbuteliate.

La puțin timp după comunicatul OFICIAL de presă al Companiei Apa, care anunța că a fost obligată să apeleze la resursele alternative de apă, după ce a operat o golire controlată a acumulării de la Tărlung, un alt comunicat la fel de OFICIAL al Direcției de Sănătate Publică Brașov anunța că apa care curge la robinetele locuitorilor din Săcele (cartier Electroprecizia, str. G. Moroianu, cartier Cernatu, cartier Bunloc, cartier Baciu) și Brașov (cartier Astra, Tractorul, zona Gării, Calea București, Centrul Nou, Centrul Vechi, cartier Șchei, cartier Răcădău, cartier Timiș – Triaj) are o calitate „schimbată“, iar populația era sfătuită să întrebuințeze pentru consumul propriu doar apă îmbuteliată.  Deși DSP nu a scris negru pe alb că apa este nepotabilă, a lăsat să se înțeleagă acest lucru.

Zis și făcut! În scurt timp, magazinele au fost luate cu asalt, iar rafturile cu apă îmbuteliată de la raioanele de băuturi au fost golite rapid.

Doar că la puțin timp după comunicarea acestor informații, reprezentanții Compania Apa au anunțat că în curând vor reveni cu un comunicat care va arăta ADEVĂRATA calitate a apei. Comunicatul va fi însoțit de un buletin de analiză, care confimă că apa este potabilă. Reprezentanții Compania Apa susțin că informațiile apărute în presă cu privire la calitatea schimbată a apei era, de fapt, un draft pregătit pentru cazul în care analizele nu ar fi ieșit conforme, iar cineva,  neautorizat,  a transmis acea informare fără a verifica corectitudinea și actualitatea ei.

UPDATE – ora 22.00
Comunicatul de presă al Companiei Apa, după efectuarea testelor, confirmă totuși calitatea scăzută a apei. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.