Regulile de acordare a permiselor LT se schimbă. Brașovenii pot îmbunătăți noul Regulament

Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind Modificarea şi completarea HCL nr.243/2005 prin care s-a aprobat Regulamentul privind eliberarea şi folosirea permiselor de Liberă Trecere pentru  circulaţia pe străzile din Municipiul Braşov. 

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Vineri, 8.00-12.30 şi 13.30-16.00), către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau pe e-mail infopublice@brasovcity.ro.
Propunerile pot fi transmise în perioada 14.03-03.04.2018. 

În noul regulament, printre altele, sunt stabilite zonele în care este permis accesul numai în baza permiselor LT, dar sunt completate și procedurile privind acordarea acestor documente, fiind introduse condiții mai stricte pentru constructorii implicați în proiectele imobiliare. Astfel, pentru autovehiculele şi utilajele necesare executarii unor lucrări de constructii, pentru care este obligatorie obţinerea Autorizaţiilor de construire,  permisele LT se vor elibera numai în baza Autorizaţiei de construire şi a anunţului de începere a lucrărilor.

 Zonele din municipiu pentru care circulația este admisă numai pentru posesorii de LT

  •  Zona centrală: (str.Republicii, M.Weiss,  Sf.  Ioan,  M. Sadoveanu,  Diaconu Coresi, Postăvarului, Politehnicii, P-ţa Sfatului, P-ţa Enescu) :  În această zonă , pentru acces şi aprovizionarea societăţilor comerciale şi pentru transportul de valori băneşti la unităţile bancare, se vor elibera permise de liberă trecere pentru autovehicule cu masa maxim autorizată până la 3,5 tone, conform orarului aprobat de Consiliul Local . 
  • Zona istorică: Străzile de acces dinspre b-dul Eroilor spre cartierul Schei şi străzile din cartierul Schei şi Prundul Braşovului; zona delimitată de str.N.Iorga, I.Maniu, Al.I.Cuza, Bisericii Române şi Lungă): În această zonă se pot elibera permise de liberă trecere pe perioadă determinată (o zi până la o lună) şi pentru autovehicule având masa maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 16 tone, conform orarului aprobat de Consiliul Local, prin Anexa nr.2 la prezenta hotărâre.
  • Pentru drumul Braşov – Poiana Braşov şi străzile din Poiana Braşov se vor elibera permise de liberă trecere pe perioadă determinată (între o zi şi o lună) pentru autovehiculele cu masa totală autorizata până la 26 tone (inclusiv), care transportă materiale conform orarului aprobat de Consiliul Local.  Exceptie fac mijloacele de transport în comun şi autocarele.         
  •  Pentru celelalte străzi din municipiu pe care sunt prevăzute interdicţii de circulaţie (acces interzis, limitare de tonaj), se vor elibera permise de libera trecere pentru autovehicule cu masa maximă autorizată pana la 42 tone, conform orarului aprobat de Consiliul Local prin Anexa 2 la prezenta hotărâre.

 Ce sancțiuni sunt propuse 

  •  circulaţia autovehiculelor pe străzile cu interdicţii de circulaţie (acces interzis, limitare tonaj) fără permis L.T. sau circulaţia pe străzile care nu au fost înscrise în permisele de liberă trecere şi se sancţionează cu amendă între 1.500 lei – 2.500 lei
  • depăşirea tonajului înscris în L.T. pentru zona în care se afla autovehiculul se sancţionează cu amendă între 1.000 – 2.000 lei
  •  nerespectarea orarului de acces înscris în permisul de liberă trecere se sancţionează cu amendă între 500 – 1.000 lei
  •  folosirea permisului de liberă trecere pentru parcarea autovehiculului pe străzile pe care acesta a fost autorizat să circule se sancţionează cu amendă între 1.000 – 1.500 lei
  • folosirea permisului de libera trecere pe un număr de înmatriculare pentru un alt autovehicul decât cel înscris se sancţionează cu amendă între 1.500 – 2.000 lei
  • folosirea de către un transportator a unui L.T. eliberat pentru un beneficiar în   favoarea altui beneficiar se sancționează cu amendă de la 1500 – 2500 lei.  Totodată această faptă atrage după sine interdicția eliberării unui L.T. pe o perioada de 6 luni.

 

 

 

    

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.