Terenurile de tenis de la Baza Sportivă Olimpia se vor redeschide în această vară

Plenul Consiliului Județean Brașov a supus aprobării redeschiderea Bazei sportive de la Olimpia, care urma să fie gestionată de SC Consilprest SRL (firma deținută de CJ), în baza unui contract de asociere de un an, pe perioada 1 aprilie 2018 – 31 martie 2019. Baza sportivă va fi utilizată pentru practicarea tenisului, în timpul sezonului cald și extinderea funcționării patinoarului pe perioada iernii. De altfel, patinoarul a funcționat și în sezonul rece 2017 – 2018.

CJ va pune la dispoziția Consilpres terenul necesar desfășurării activității de tenis, iar agentul economic va suporta costurile privind montarea, mentenanța și utilitățile pentru tenis și patinoar. Pentru sumele rezultate din activitatea de tenis și de exploatare a patinoarului, SC Consilpres SRL Brașov va ține o evidență contabilă separată, iar 51% din profitul realizat va reveni la bugetul județului.

Consiliul Județean a cumpărat complet Baza Sportivă Olimpia în anul 2013, Cam tot de atunci, terenurile de tenis au fost închise. În ultimii ani, CJ Brașov a încercat de mai multe ori să scoată la licitație imobilul, pentru închiriere, dar fără succes, având în vedere că sumele rezultate în urma evaluărilor au fost considerate prea mari de către firmele interesate. Rămas neutilizat ani la rând, imobilul a ajuns în paragină, iar terenurile de zgură au fost năpădite de buruieni.

În noiembrie 2017, în urma unui contract de asociere cu SC Consilpres SRl, a cărui unic asociat este Județul Brașov, la Baza Sportivă Olimpia a fost montat un patinoar, care a funcționat în această iarnă. Patinoarul a avut încasări de 192.215 lei, în condițiile în care s-au cheltuit 175.619 lei pentru montarea și întreținerea lui. 20% din profitul de 16.596 de lei- adică 3.319 lei, au revenit la bugetul județului Brașov, conform contractului de asociere.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.