VIDEO. Noul aparat RMN a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și va fi pus în funcțiune după calibrare

Noul aparat RMN a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și a fost introdus deja în clădire, printr-un zid care a fost spart pentru a permite acest lucru. 

„Într-un peisaj de Craciun atipic, la Spitalul Județean se descarcă….cadourile. Vineri s-a descărcat dintr-un tir noul RMN al Spitalului Județean. Fără umbra de exagerare s-a închis cercul, adică în ultimele 12 luni Spitalul Județean, prin dotările primite, s-a transformat în cel mai performant centru de imagistica din județ. Așa cum e normal pentru brasoveni“, a scris pe Facebook medicul FLorin Orțan, care este și senator PSD.

Noul aparat a fost achiziționat printr-un program al Ministrului Sănătății, finanțat de Banca Mondială. După ce va fi montat, el va fi calibrat și abia apoi pus în funcțiune. Până la momentul când va fi pus în funcțiune, Spitalul Județean va face RMN-uri la o clinică privată cu care are un contract de prestări servicii.

 

Vechiul aparat RMN, care era fabricat în anul 2002, a fost scos din clădire în urmă cu o lună printr-o operațiune destul de complicată, care a presupus inclusiv spargerea unui zid, pe unde echipamentul de imagistică să poată fi scos. Echipamentul funcționa încă, dar mentenanța lui costa foarte mult, pentru că piese pentru un aparat ajuns la o asemenea „vârstă“ sunt din ce în ce mai rare. 

Posted by Florin Orțan on 25 Martie 2018

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.