De luni comercianții pot amenaja terasele pe strada Republicii din Brașov 

Din 16 aprilie, pe strada Republicii vor apărea terasele, mai mulți patroni de localuri depunând cereri la Primărie în acest sens. Mai exact, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Torcea, până ieri, pentru amplasarea unor terase pe strada Republicii au fost depuse  deja 15 dosare, însă numai 13 dintre ele erau complete, astfel că, de luni, comercianții pot amenaja zonele de servire în aer liber. Pentru a ocupa domeniul public, comercianții vor încheia contracte pentru ocuparea domeniului public cu Primăria Brașov și vor plăti câte 2,4 lei/mp/zi.

Regulile privind amenajarea teraselor sunt cele valabile și în 2017, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi amplasate piese de mobilier din plastic, trebuie lăsate spații pentru accesul mașinilor de intervenție, nu se pot monta televizoare și nu trebuie „înghesuite” mesele și scaunele.  

Pe lângă strada Republicii, terase se pot amenaja și pe celelalte străzi pietonale și în Piața Sfatului.  De altfel, potrivit reprezentantului Primăriei Brașov, în Piața Sfatului sunt aprobate 6 terase (unele dintre ele fiind deschise chiar și în timpul iernii), pe strada Michael Weiss 2 terase și câte una pe străzile Sfântul Ioan și Mihail Sadoveanu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.