Firma care reabilitează Corpul B a mai obținut un contract de lucrări la Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov

Firma care execută lucrările de reabilitare a Corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, SC  ROM LIANT CONSTRUCT SRL  a obținut și contractul pentru pentru consolidarea şi reamenajarea Corpului A (inclusiv corp recepţie) şi a acceselor în Corpul B  ale unității sanitare brașovene.  Licitația a fost lansată la începutul lunii februarie, valoarea contractului a fost estimată la 1.396.430 lei, fără TVA, iar pentru a realiza lucrările a depus ofertă numai firma din Baia Mare, contractul fiind semnat pentru suma de 1.381.545 lei, fără TVA. 
Durata estimată a lucrărilor este de 6 luni. Printre altele, se vor acoperi unele goluri de faţadă la învecinarea cu blocul operator. De asemenea, se va realiza un perete antifoc între recepție şi blocul operator, dar şi sisteme de presurizare la corpul A – acolo unde culoarele nu beneficiază de  posibilitatea evacuării naturale a fumului către exterior şi, corelat cu acestea, instalarea de sisteme de autoînchidere la uşile existente. De asemenea, se vor realiza și scări exterioare, pentru evacuarea pacienților. 
Aceste lucrări au fost stabilit prin raportul raportul de expertiză tehnică PSI întocmit de expertul tehnic siguranţă la foc.
Reamintim că în vara anului trecut, SC  ROM LIANT CONSTRUCT SRL a început și lucrările de reabilitare și modernizare a Corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, valoarea contractului fiind de 19,41 milioane de lei. În momentul deschiderii șantierului, oficialii Consiliului Județean Brașov au anunțat că termenul asumat de constructor pentru finalizarea lucrărilor este sfârșitul anului 2018. La începutul acestui an, reprezentanții administrației județene au precizat că la Corpul B au fost descoperite unele probleme în timpul lucrărilor, astfel că va fi nevoie de unele intervenții suplimentare. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.