Drumuri private pentru creșa „de stat” din zona Tractorul-Coresi din Brașov

Chiar dacă are terenurile necesare construirii unei creșe și a unei grădinițe în zona nouă a cartierului Tractorul, Primăria Brașov nu poate începe lucrările, pentru că nu nu este reglementată situația juridică a căilor de acces, care sunt… private. 

După cum a fost informată opinia publică, un dezvoltator imobiliar din cartierul tractorul a donat, la sfârşitul anului trecut, un teren pentru construirea unei creşe şi a unei grădiniţe. La începutul anului, în ianuarie, municipalitatea a făcut deja demersuri pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, iar Consiliul Local a prevăzut bani chiar şi pentru execuția a lucrărilor”, susține consilierul local Adrian Oprică. 

Alesul local a mai spus că „vreau să se înţeleagă că există deschidere din partea noastră, dar nu putem grăbi lucrurile până când toţi proprietarii de pe o stradă nu cedează terenurile pentru drum, astfel încât specialiștii din primărie să se apuce de treabă. Este o procedură care poate dura timp, mai ales dacă sunt multe parcele, pentru că fiecare proprietar trebuie să meargă la notar pentru întocmirea actului de donație, apoi trebuie depusă documentația la Primărie și aprobată în Consiliul Local, abia ulterior se poate face demersuri pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice și de execuție a lucrărilor”.

Totodată, el a anunțat că „pentru orice problemă ce ține de administrația publică pentru a fi rezolvată, dar și pentru informații suplimentare, pot fi găsit la sediul pe care îl avem pe strada Bronzului nr.5, în fiecare zi de marți, între orele 17.00 -19.00”. 

Creșa și grădinița din zona Tractorul-Coresi, vor fi realizate pe două terenuri donate de dezvoltatorii imobiliari. Mai exact, creșa va fi construită pe un teren cu o suprafață de   3.167 mp, iar Primăria Brașov a anunțat că în cursul acestui an se va realiza studiul de fezabilitate. Tot în această zonă a orașului, pe un teren de aproximativ 700 mp, se va construi și o grădiniță. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.