Planul Consiliului Județean, pentru intrare liberă la muzeele din Brașov, a căzut. Vizitatorii vor avea acces gratuit doar la unele evenimente

Gratuitatea promisă vizitatorilor, la toate muzeele din Brașov aflate în subordinea Consiliului Județean, nu va fi o gratuitatea 100%, ci doar una la evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri. Deși Consiliul Județean și-ar fi dorit ca începând din aprilie să acorde, pe parcursul acestui an, gratuitatea completă la muzeele din Brașov, acest lucru nu va putea fi pus în aplicare sub forma dorită.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a explicat că o gratuitatea completă pe parcursul întregului an este împiedicată de prevederile Codului Fiscal. În aceste condiții, administrația județeană a căutat o altă variantă. „Pentru a putea totuși să atragem cât mai mulți vizitatori, ne-am gândit să acordăm gratuitate cu ocazia evenimentelor dedicate Centenarului. Vom încerca și o colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, ca să aducem cât mai mulți copii de la școlile din municipiul Brașov dar și din localitățile învecinate la evenimentele dedicate Centenarului, care vor avea intrare gratuită“, a declarat Adrian Veștea.

Potrivit directorului Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene, chiar dacă nu este posibilă gratuitatea totală pe parcursul acestui an, ar fi de bun augur și gratuitatea acordată la unele evenimente destinate Centenarului, având în vedere că până acum o astfel de măsură și-a arătat succesul. 

„Muzeul Județean de Istorie Brașov a mai acordat gratuitate cu ocazia unor evenimente, până acum. Un bun exemplu este evenimentul «Brașov 1916» unde am acordat gratuitate la expoziția deschisă seara de la orele 18.00 la 22.00. Timp de patru ore am avut 600 de vizitatori. Nu este mult pentru un circuit turistic mare, dar pentru ceea ce suntem noi obișnuiți la muzeele din România este ceva. De asemenea, în 2016 și 2017 cînd s-a aprins bradul, au fost sute de vizitatori pentru că am lăsat și atunci gratuitate“, a spus Nicolae Pepene. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.