Unde se vinde carne de miel în Brașov și cu cât?

Chiar dacă mai sunt câteva zile până la Paşte, locurile speciale pentru vânzarea mieilor în pieţele agroalimentare din Braşov nu au fost ocupate în totalitate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, în Piaţa Astra au fost amenajate 48 de locuri, iar miercuri erau ocupate 29. În Piaţa Dacia, dintre cele 60 de locuri de vânzare a mieilor erau ocupate 41, iar în Piaţa Tractorul, dintre cele 10 locuri amenajate, erau ocupate 7. În schimb, în două pieţe, respectiv „Star”, unde au fost pregătite 12 locuri de vânzare şi „Bartolomeu”, unde a fost pregătit un loc, nu s-a prezentat nici un comerciant. În medie, pentru fiecare zi în care vinde miei în pieţele braşovene, un comerciant plăteşte în jur de 50 de lei. „Ne aşteptăm ca în 5 aprilie, numărul comercianţilor să fie mai mare, în special în pieţele Astra, Dacia şi, posibil Tractorul. De asemenea, şi pentru Piaţa Bartolomeu şi-a exprimat intenţia de merge un vânzător, dar nu a depus încă o cerere în acest sens. În schimb, în Piaţa Star, locurile ca locurile să se ocupe sunt minime. Locurile de comercializare se atribuie conform principiului «primul venit, primul servit», condiţia fiind ca vânzătorii să aibă toate documentele în regulă”, a mai spus Toarcea. 
Miercuri, în pieţele agroalimentare din Braşov, preţul unui kilogram de carne de miel era cuprins între 20 lei – 24 lei (în Piaţa Dacia),  între 24 lei – 25 lei (în Piaţa Astra), iar la Tractorul, mielul putea fi cumpărat la un preţ de 25 lei/kg. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.