Clubul Rotary Brașov va susține Spitalul Clinic de Copii cu suma de 121.000 de dolari, pentru modernizarea Secției de Sterilizare a Spitalului Clinic de Copii. Suma a fost strânsă, în urma mai multor evenimente desfășurate în ultimul an. Cel mai recent a fost balul desfășurat săptămâna trecută, la care 250 de persoane au participat, donând diferite sume sau licitând diferite obiecte pentru acest proiect destinat Spitalului Clinic de Copii. La această sumă, Consiliul Județean Brașov va participa cu o cofinanțare din bugetul propriu, reprezentând contravaloarea a 49.000 de dolari, necesaari lucrărilor de amenajare a spațiului.
La evenimentul organizat vineri de Rotary, obiectele licitate au fost donate de personalități precum Andrea Bocelli, Gheorghe Hagi, Simona Halep, Iulia Schiopu, Getty Tatomir, Cristian Orosanu și de sponsori.
„În urma licitației organizate vineri, precum și a tuturor activitatilor dedicate Proiectului – Balul de Caritate din februarie 2017, concerte caritabile, Bazar și ateliere de Craciun, concert caritabil de Crăciun, ne-am apropiat semnificativ de suma necesară achizitiei, am putea afirma chiar ca ne-am atins obiectivul, însă suntem rezervați dat fiind că ne aflam în fața unei investiții de asemena anvergură. Împreună cu specialiști, cu medicii de la spitalul de copii vom finaliza toate detaliile tehnice, medicale, după care va urma selecția funizorilor și achiziția echipamentului“, a precizat Luminița Popa, vicepreședinte Rotary Club Brașov.
Noul proiect destinat Spitalului Clinic de Copii prevede dotarea cu echipamente noi, a Secției de Sterilizare, la standarde înalte care să permită realizarea unui flux de sterilizare sigur, creșterea capacității de sterilizare, informatizarea activității, inclusiv a monitorizarii indicatorilor de sterilizare fizico-chimici, biologici și incadrarea atât în normele legale naționale cât și cele stabilite prin directivele EU.
„Pentru modernizarea Secției sunt necesare câteva condiții, plecând de la realizarea unor circuite funcționale obligatorii, cu zonele «de curat» care să nu se încrucișeze cu cele de murdare. Materialele vor avea un circuit de sens unic. Tehnic, asta înseamna existența unor echipamente de curățare, dezinfecție, mașini de spălat pentru instrumentar, mașini cu ultrasunete, mese de lucru, mașini pentru împachetarea instrumentarului și două autoclave care să facă steriliarea instrumentarului. Toate funcționază cu alte zeci de echipamente mici și consumabile care întregesc echipamentul“, a explicat dr. Ada Gordea, epidemiologul Spitalului Clinic de Copii.
„La acest moment avem la Secția de Sterilizare aparatură de o vârstă cu noi, care funcționeză cu permanenta noastră teamă de a nu apărea erori. Aparatele sunt operate anual, au consum mare de energie, apar inerent și defecțiuni care limitează capacitatea lor“, a spus directorul medical al Spitalului de Copii, dr. Liviu Muntean.
Fii primul care comentează