CJ Brașov investește aproape 17 milioane de lei pentru echiparea Spitalului Județean și a Spitalului de Copii

Consiliul Județean Brașov vrea să investească peste 16,7 milioane lei pentru echiparea a două zone din spitalele clinice pe care le are în coordonare. Este vorba despre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov și Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, pentru care Consiliul Județean Brașov va depune cererile de finanțare, ca să obțină fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Cele două investiții se află într-o fază incipientă, în care plenul CJ Brașov trebuie să își dea acordul pentru depunerea solicitărilor de fonduri.  

În cazul UPU de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, proiectul propus prevede o investiție în valoare de 6,793 milioane lei, cu TVA inclus, pentru care CJ va asigura o cofinanțare de 2%, reprezentând 135.872 lei. Banii vor fi cheltuiți pentru dotarea UPU cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație.

Pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, investiția se ridică la 9,995 milioane de lei, cu TVA inclus, tot cu 2% cofinanțare de la bugetyl județului, reprezentând 199.912 lei. Proiectul prevede achiziţionarea a 83 de echipamente pentru cabinetele ORL, Pediatrie, Ginecologie, Endocrinologie, Dermatologie, Oftalmologie, Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, Radiologie, Chirurgie Plastică şi pentru Laborator. Prin acest proiect, Spitalul Clinic de Copii ar urma să fie dotat, printre altele, cu un electrocardiograf portabil, un defibrilator nou, un ecograf multifuncţional și un computer tomograf.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.