FOTO. Spitalul Clinic de Copii Brașov își va moderniza Secția de sterilizare, unde echipamentele au o vechime de aproape 50 de ani

Spitalul Clinic de Copii din Brașov încearcă să își modernizeze Secția de sterilizare, care nu a mai fost renovată de peste 30 de ani. Investiția s-ar ridica la aproximativ 400.000 – 500.000 de lei, iar managerul spitalului, dr. Liviu Muntean, își dorește ca ea să fie finalizată în acest an, cu atât mai mult prima parte a sumei a ajuns în conturi, printr-o donație.

Spitalul utilizează în acest moment autoclave pentru sterilizare de generație foarte veche, uzate, ceea ce nu garantează un act medical adaptat necesităţilor actuale. Sistemul este funcțional, dar aceasta presupune eforturi mari din partea celor care lucrează acolo, cu atât mai mult cu cât toate echipamentele sunt manuale, a precizat dr. Ada Gordea, medic specialist Epidemiologie la Spitalul de Copii.
Stația de sterilizare a Spitalului Clinic de Copii, care funcționează la parterul clădirii, nu a mai fost renovată de la înființarea spitalului, din 1986. „Unele dintre echipamentele acestei secții sunt din 1969 – 1970 și au ajuns la noi în 1986, când s-a înființat spitalul. De atunci, Secția de sterilizare nu a mai beneficiat de nicio intervenție serioasă. Acum ne-am propus să extindem secția și să o modernizăm“, a spus managerul Spitalului Clinic de Copii, dr. Liviu Muntean. 

Planul Spitalului Clinic de Copii este acela de a înlocui echipamentele de sterilizare învechite și de a extinde actualul spațiu, în camera unde momentan este laboratorul. Serviciul central de sterilizare va avea astfel circuit închis, accesul personalului urmând să se facă prin utilizarea unor cartele de acces. Stația de sterilizare prevede existența a trei zone distincte și bine delimitate, conform normelor europene. Pentru accesul personalui în zonele de lucru se va crea un filtru de acces. 

Întreaga investiție se ridică la 400.000 – 500.000 de lei, iar prima parte a banilor au ajuns la Spitalul clinic de Co pii în urma unei donații. Ieri Fundația Kronospan a donat suma de 184.000 de lei, adunată după Gala de caritate „Deschide-ți inima“ – ediția 2017, la care au participat în jur de 200 de persoane.


Partenerii Galei „Deschide-ţi inima!” din anul 2017 au fost: Opera Brașov, Hotel Kronwell, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, Numis Med, Sanosan, Grindesign, Euro Educational, Fantasy Dance, Le sommelier, Cora Trade Center, DBO, Kiki Dumitrescu, Marie Nouvelle, Transilvania Art Gallery.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO&VIDEO. Spitalul de Copii Brașov are cea mai performantă Secție de sterilizare din județ, printr-o donație a Clubului Rotary – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.