FOTO&VIDEO. Spitalul de Copii Brașov are cea mai performantă Secție de sterilizare din județ, printr-o donație a Clubului Rotary

Spitalul Clinic de Copii are la acest moment, cea mai performantă secție de sterilizare dintre toate unitățile medicale din județul Brașov și una dintre cele mai bune din România. Secția a fost realizată cu sprijinul Clubului Rotary, care în ultimii doi ani a adunat, cu sprijinul colegilor din Brașov, din țară și chiar din străinătate, 200.000 de dolari pentru această secție, pe care le-a donat spitalului. Secția are o nouă față și din punct de vedre al spațiilor, după ce Consiliul Județean a reabilitat locul în care aceasta se află. 

Proiectul a fost demarat acum mai bine de 2 ani, scopul său fiind modernizarea Secției de  sterilizare a Spitalului Clinic Județean de Copii Brașov, prin dotarea acesteia cu echipamente noi și moderne. (Înainte de această investiție, secția arăta AȘA).

Noile echipamente permit adoptarea unui nou flux de sterilizare cu circuite funcționale, care îmbunătățesc substanțial actul medical, asigurând respectarea standardelor de sterilizare, informatizarea activității, monitorizarea indicatorilor de sterilizare fizico-chimici, biologici și încadrarea atât în normele legale naționale, cât și în cele stabilite prin directivele europene.

„Am pornit în urmă cu doi ani proiectul «Împreună Dăruim», pentru a strânge fondurile pentru echiparea Secției de sterilizare a Spitalului de Copii, întrucât dotările pe care le avea până acum erau de o vârstă cu spitalul, având peste 40 de ani“, a spus Cleopatra Crăcuț, acualul președinte al Rotary Brașov.  

Având în vedere suma mare de care a fost nevoie pentru această echipare, respectiv 200.000 de lei, Clubul Rotary Brașov a mobilizat întreaga comunitate locală, organizând două gale de caritate și campanii de strângere de fonduri care au adus alături de proiect zeci de parteneri și sponsori. 



Pentru asigurarea întregii sume necesare finalizării proiectului, Clubul Rotary Brașov a dezvoltat un proiect de tip Global Grant, prin care a atras parteneri din Rețeaua Internațională Rotary, fapt care a fost răsplătit cu o finanțare de peste 30.000 dolari din partea Fundației Rotary International, spun reprezentanții clubului.  Valoarea totală a Global Grantului, care a cumulat contribuțiile Clubului Rotary Brașov și a partenerilor internaționali, este de peste 100.000 dolari. 

Cu această investiție, Spitalul Clinic Județean de Copii Brasov beneficiază acum de cea mai modernă secție de sterilizare din județ, având chiar capacitatea de a steriliza instrumentar medical și pentru alte unități medicale.  Echipamentele sunt noi, de ultimă generație, complet automatizate, fabricate în Suedia de un leader mondial în domeniu. Performanțele acestor echipamente conduc la reducerea costurilor operaționale și realizarea unor importante economii de apă, energie electrică și timp. 



În acest an, și Consiliul Județean a acordat o sumă mare Spitalului Clinic de Copii Brașov, alocând aproape 3,4 milioane de lei, față de 1,3 milioane lei, în 2017 și 2,724 milioane lei în 2018. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.