Spitalul Clinic de Copii Brașov își construiește de la zero, o secție de infecțioase, după toate standardele anti-COVID

Spitalul Clinic pentru Copii Brașov propune, pentru acest an, pornirea proiectului de construire a unui nou corp de clădire, astfel încât unitatea medicală să poată răspunde cerințelor legate de respectarea regulilor de distanțare și în general, de protecția pacienților. Pentru realizarea acestei construcții, până în prezent a fost eliberat doar certificatul de urbanism, fiind făcute în continuare demersuri pentru obținerea celorlalte autorizații și avize.

Această structură nouă va avea aproximativ 35 de paturi și nu va modifica numărul total de paturi din cadrul spitalului, acestea fiind distribuite de la secțiile în care utilizarea paturilor este mai scăzută. 

„Conform prevederilor Ordinului nr. 914/2006, în fiecare secție de spitalizare trebuie să existe o subzonă septică în care la nevoie să se realizeze izolarea și cohortarea pacienților contagioși și dependenți de echipamentele secției sau imunodeficienți, cu respectarea precauțiilor de izolare. Realizarea unei clădiri exterioare destinate tratării copiilor cu boli infecțioase este însă o măsură de protecție a pacienților internați în spital, întrucât în prezent nu se poate organiza o structură cu circuite separate în clădirea actuală. Simpla plasare a pacientului într-o rezervă cu grup sanitar propriu nu mai este o acțiune eficientă și suficientă pentru a reduce riscul de transmitere a infecțiilor și, în consecință, de apariție a infecțiilor asociate asistenței medicale”, explică dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii.

Investiția propusă de Spitalul Clinic de înseamnă construcție nouă, realizată conform ultimelor norme de protecție, cu dotări noi, cu compartiment separat de terapie intensivă și cu o sală de intervenții chirurgicale este soluția salvatoare pentru micii pacienți.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.