Grevă de avertisment în timpul liber, la spitalul de pe strada Mihai Eminescu

 Salariații din Sănătate ale căror salarii au fost tăiate în urma plafonării sporurilor au fost luni, timp de două ore, în grevă de avertisment, între orele 9.00 și 11.00.

La Brașov, au ieșit în stradă angajații Maternității Brașov, cei de la Spitalul de Pneumoftiziologie, precum și cei de ai Pavilionului de pe Strada Mihai Eminescu al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov. Grevă a fost şi la Unitatea de Asistență Socio-Medicală de la Sânpetru.

Dacă salariații de la Maternitate au fost mai organizați, și au ieșit într-un număr destul de mare în curtea unității sanitare, în schimb, la unitatea sanitară de pe strada Mihai Eminescu au ieșit în stradă numai salariați care nu erau la ora respectivă în tură. De asemenea, la protestul de pe strada Mihai Eminescu nu au apărut liderii sindicali. Ba mai mult, oamenii spun că liderul sindical de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie ar fi plecat „la băi”, într-o stațiune.

În 8 mai, liderii sindicatelor din domeniul sănătății sunt așteptați la negocieri de premierul Viorica Dăncilă, principalele revendicări ale salariaților din sănătate și asistență socială fiind fiind eliminarea plafonului de 30% pentru sporuri, creșterea salariilor, dar și negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate. Dacă, în urma discuțiilor, cererile nu vor fi soluționate, din 11 mai, angajații din sistemul sanitar și cei din asistență socială sunt deciși să declanșeze greva generală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.