Parcările de pe strada Colinei, cele mai dorite. Locurile de pe strada Mihai Eminescu, cele mai scumpe

La sfârșitul lunii trecute s-au organizat două proceduri de atribuire pentru parcări rezidențiale, una care viza locurile de pe străzile  Mihai Eminescu și Colinei, iar cealaltă pentru parcările de la intersecția str. Herman Oberth cu str. Aurora.



Potrivit datelor Primăriei Brașov, cele mai disputate parcări au fost cele de pe str. Colinei, unde dintre cele 15 locuri s-a licitat pentru 8 dintre acestea, astfel că, în loc de 144 lei/an, s-a ajuns la sume cuprinse între 500lei/an și 710 lei/an. Tot pe această stradă, 4 locuri au fost puse la dispoziția persoanelor cu dizabilități, iar 3 au fost închiriate cu tariful de bază, respectiv 144 lei/an.

Pe strada Mihai Eminescu au fost cele mai scumpe parcări. Astfel, dintre cele 28 de locuri disponibile, 22 au fost atribuite  cu tariful de bază, respectiv 144 lei pe an, iar pentru celelalte s-a ajuns la licitație.  „Pentru cele 6 locuri licitate s-au oferit următoarele sume:  410 lei/an, 520 de lei/an, 900 de lei/an, 1.400 de lei/an, 1.450 de lei/an, 1.550 de lei/an”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.



Cele 13 locuri de parcare din zona intersecției Herman Oberth-Aurora s-au atribuit la tariful de bază de 144 de lei/an

700 lei/an, cel mai scump loc de parcare în Astra

La începutul acestei luni au reînceput procedurile de reatribuire a locurilor de parcare rezidențiale din cartiere. Astfel, în 1 aprilie  a avut loc procedura pentru cartierul Astra ( zona cuprinsă între Calea București și calea ferată). La procedură au participat 205 persoane, iar dintre acestea 186 au obținut unul sau mai multe locuri de parcare. În total au fost închiriate 208 locuri de parcare, dintre care  7 locuri au fost atribuite cu prioritate persoanelor cu dizabilități. Tot în urma acestei proceduri, 164 de  persoane au luat câte un loc, 16 au luat două locuri, iar pe str. Popa Șapcă, unde nu au fost cetățeni interesați, un agent economic a închiriat 5 locuri de parcare. Pentru 14 locuri de parcare s-a organizat licitație, deoarece existau mai mulți doritori, sumele pentru care s-au închiriat fiind cuprinse între 150 de lei și 700 de lei.

Luni, 8 aprilie, va fi organizată o nouă procedură de reatribuire locuri de parcare rezidențiale pentru parcările din zona Astra, cuprinse între Calea București și str. Carpaților.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.