RATBV va transporta bicicletele spre Poiana Brașov, cu o cursă specială

Societatea de transport local, SC RATBV, va asigura , începând cu luna iunie, transportul bicicletelor pentru practicanţii de ciclism montan (downhil mountain biking) în Poiana Braşov. 

Activitatea de transport biciclete va începe pe data de 2 iunie  şi se va desfăşura exclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, până la sfârşitul lunii septembrie. Transportul bicicletelor se va realiza cu o Dacie Dokker, la care este ataşată o remorcă pe care pot fi încărcate 8 biciclete. Vor fi câte opt plecări pe zi din Livada Poştei, din oră în oră, prima cursă fiind la 9.00, iar ultima la 16.00. Dacă nu vor exista solicitări, cursa se anulează. Se poate şi coborî: plecări din Poiana Brașov fiind orele 9.30, 10.30… 16.30.

În Livada Poştei, Dacia va fi parcată în faţa Casei Baiulescu, la peronul liniei 50 şi acolo se vor încărca bicicletele. Autobuzul va fi staţionat la peronul obişnuit. 

În Poiana Braşov, bicicletele vor fi încărcate în capătul de linie, practic lângă autobuz.

Bicicletele urcă pe remorcă şi ajung în acelaşi timp la capetele de linie cu proprietarii, care vor merge exclusiv cu autobuzul de pe linia 20.

Plata: 5 lei pentru bicicletă pentru fiecare călătorie, la care se adaugă 5 lei, costul biletului pe linia 20, pentru proprietar. Cei care au abonament de transport vor plăti doar 5 lei pentru transportul bicicletei. Plata serviciului se va face doar prin achiziţia şi validarea de bilet: în niciun caz plată la şofer/controlor etc.

Mai e nevoie de trasee… 

Decizia a fost anunțată de primarul Brașovului, George Scripcaru, care a precizat că „de ceva timp am tot primit solicitări de la braşovenii care vor să coboare din Poiana Braşov cu bicicleta, pentru introducerea unui sistem de transport al bicicletelor până sus. Le-am cerut celor de la RATBV să vină cu o soluţie, mai ales că, din câte îmi spuneau cei care practică acest sport, bicicletele sunt concepute special pentru coborâre, astfel că este foarte greu să urci mergând pe ele. Ieri, cei de la RATBV mi-au prezentat o soluţie, pe care le-am cerut să o pună în practică de săptămâna viitoare. Dacă va exista cerere, atunci vom derula acest proiect până în toamnă”, a declarat primarul. 

Edilul a precizat că „acest sport poate însemna una dintre soluţiile pentru Poiana Braşov, în perioada de vară, mai ales că ne tot chinuim, de câţiva ani, cu tot felul de parteneri, să amenajăm nişte trasee de coborâre pe Postăvarul. Cred că soluţia este să facem noi, cap-coadă, acest proiect, prevăzut şi în SIDU, de la partea de documentaţie şi SF, până la realizarea traseelor”. 

În prezent, de multe ori, bicicliștii coboară din Postăvarul pe traseele pentru drumeții montane, iar în unele zone potecile au început să fie afectate. De asemenea, „pietonii” trebuie să fie foarte atenți, pentru a le elibera traseul bicicliștilor. Tot pentru coborâre mai este folosit și drumul vechi, pe care, teoretic, accesul bicicliștilor este interzis. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.