Viitorul cartier de pe strada Hărmanului din Braşov, primul ansamblu rezidenţial care va fi proiectat după noile reguli ale municipalităţii

Discutat în numeroase şedinţe ale  Comisiei Teritoriale de Arhitectură și Urbanism şi Comisiei de Circulaţie din Primăria Braşov, PUZ-ul aferent cartierului ce se va construi pe strada Hărmanului, pe terenul fostelor fabrici Lemexim, IUS şi Lubrifin, este acum realizat după noile cerinţe ale autorităţilor locale. 

Mai exact, cei trei dezvoltatori imobiliari au prezentat în ultima şedinţă a Comisiei Teritoriale de Arhitectură și Urbanism  un PUZ în care erau prevăzute trasee pentru autobuze și o pereche de stații cu alveolă, dar şi parcelele de teren pe care se va construi terenurile pe care se vor construi grădiniţe sau creşe.  De asemenea, în ultima variantă a PUZ-ului sunt prevăzute şi amplasamentele pentru platformele de gunoi îngropate. 

Mai exact, ședința Comisiei Teritoriale de Arhitectură și Urbanism  în ultima  dezvoltatorii au stabilit pentru noul complex rezidențial trasee pentru autobuze și o pereche  de stații cu alveolă. De asemenea, au fost stabilite și locurile în care se bor amenaja platformele îngropate cu pubele speciale pentru fiecare tip de deșeuri (plastic, hârtie, deșeuri menajere), dar și terenurile pe care se vor construi unități de învățământ, în principal preșcolar. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a precizat că în viitoarea ședință a Comisiei Teritoriale de Arhitectură și Urbanism se va lua și o decizie privind avizarea  noului PUZ pentru cartierul de pe strada Hărmanului.  În cazul unei decizii favorabile, PUZ-ul va fi supus avizării Consiliului Local  Braşov și Consiliului Județean Brașov. În ultima etapă, PUZ-ul va fi supus aprobării Consiliul Local Brașov. 

Pregătirea acestui PUZ vine după ce în cursul acestei luni, primarul Brașovului, George Scripcaru a anunțat că se va elabora un nou regulament de urbanism, în care vor fi prevăzute mai multe condiţii pentru dezvoltatorii imobiliari. În următoarele zile Primăria Brașov va finaliza proiectul noului regulament, urmând să îl supună aprobării într-o ședință a Consiliului Local Brașov.

Pe de altă parte, în luna martie a acestui an, în Comisia de Circulaţie din Primăria Braşov a avizat condiţionat PUZ-ul amintit, cerinţa fiind ca dezvoltatorul imobiliar să cedeze terenul necesar lărgirii străzii Hărmanului, pe un segment de aproximativ 500 de metri, cuprins între strada Toamnei şi Bulevardul Alexandru Vlahuţă.  Tot atunci, membrii comisiei au precizat că odată cu dezvoltarea acestui proiect trebuie reglementat accesul auto de pe strada Brânduşelor, care de multe ori este sufocată din cauza maşinilor parcate neregulamentar.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.