Căile de rulare și platforma de îmbarcare a Aeroportului Brașov – Ghimbav trebuie să fie gata în 110 zile. CJ Brașov a semnat contractul de lucrări

Consiliul Județean Brașov a semnat joi contractul de execuție de lucrări pentru calea de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare și extinderea rețelelor de canalizare și drenaj aferente pistei de decolare-aterizare, la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Lucrările vor fi realizate de firma bucureșteană SC PORR Construct SRL, cea care a câștigat licitația pentru realizarea obiectivului, pentru 26.581.072,28 lei la care se adaugă TVA în valoare de 5.050.403,73 lei.

„După patru ani de blocaje, reluăm construcția Aeroportului de la Ghimbav și suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus să realizăm pentru a duce la bun sfârșit acest proiect pe care toți brașovenii și-l doresc cu ardoare. Mă bucur că rezultatul licitației n-a fost contestat, dar acest lucru era de așteptat din moment ce am luat toate măsurile pentru a nu exista niciun fel de obiecții din partea ofertanților. Astfel, în doar câteva zile constructorul poate intra pe teren pentru a-și organiza șantierul. Suntem foarte bucuroși că am depășit cu bine această etapă procedurală și acum putem continua investițiile la Aeroport, mai ales că avem banii asigurați în bugetul județean”, afirmă președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea.

Potrivit prevederilor contractuale, firma se obligă să execute lucrările în termen de 110 zile calendaristice (echivalentul a 15 săptămâni și 5 zile), conform ofertei. Termenul decurge de la data emiterii ordinului de începere a execuţiei lucrărilor, după ce firma constituie garanția de bună execuție, în cuantum de 10% din prețul contractului și administrația județeană predă constructorului amplasamentul liber de orice sarcini. Pentru organizarea șantierului, firma are la dispoziție o perioadă de mobilizare de 5 zile. Înainte de lansarea șantierului, executantul este obligat să prezinte administrației județene, spre aprobare, graficul detaliat de execuţie a lucrărilor în ordinea tehnologică de execuţie. Agrearea graficului de execuţie reprezintă angajamentul ferm al executantului de a efectua lucrările la termenele stabilite. La terminarea lucrărilor, constructorul va avea la dispoziție 6 zile pentru probe, teste, verificări și recepție.

Conform contractului, perioada de garanţie acordată lucrărilor este de 62 luni – de la data semnării Procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, până la recepţia finală. La expirarea perioadei de garanţie acordată lucrărilor se va semna Procesul-verbal de recepţie finală.  Potrivit prevederilor contractuale, se vor realiza următoarele obiective: cale de rulare Alfa (cu o lungime de 200 de metri şi o lăţime de 23 de metri, plus acostamente); platforma de îmbarcare-debarcare (care va avea dimensiunea de 135 m/145 m şi va permite staţionarea a trei aeronave de categoria C cu anvergura aripilor de 36 metri); canalizare pluvială pentru obiectivele proiectate și pentru pista de decolare-aterizare existentă; montare tubulatură de balizaj pentru obiectivele proiectate (cale de rulare și platformă); iluminat platformă; elemente de protecție a construcțiilor din ban da pistei.

În perioada imediat următoare, Consiliul Județean Brașov va lansa patru licitații pentru realizarea celorlalte componente ale Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. 

  1. Licitație deschisă pentru proiectare și execuție:

Obiectul 2 – Clădire energetică;

Obiectul 3 – Remiză PSI;

Obiectul 4 – Posturi control acces;

Obiectul 5 – Gospodărie de apă;

Obiectul 7 – Parcare auto + drum acces terminal – DJ 103C;

Obiectul 9 – Drumuri tehnologice interioare;

Obiectul 11 – Împrejmuiri și porți;

Obiectul 12 – Rețele interioare în aeroport;                       

Obiectul 24 – Platforma antisuflu.

  1. Licitație deschisă pentru proiectare și execuție Obiectul 1 – Terminal de pasageri, inclusiv planurile de arhitectură cu indicarea fluxurilor de pasageri și bagaje pentru trafic intern și internațional.
  2. Licitație deschisă pentru proiectare și execuție Obiectul 23 – Amenajare bandă pistă conform normelor EASA revizuite la zi.
  3. Licitație deschisă pentru proiectare și execuție turn de control și sistem de balizaj.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.